L'objecció fiscal al Bages i al Berguedà aconsegueix més de 1.300 euros

Un total de 18 persones es mostren contràries a la despesa militar | Els diners es destinaran a ajudar els refugiats

Redacció
06 de juliol del 2016
Actualitzat a les 20:26h
La campanya d'objecció fiscal que han impulsat casals i ateneus del Berguedà i del Bages ha aconseguit 1.360,66 euros. Uns diners, han especificat, que seran repartits entre les organitzacions Stop Mare Mortum, Payasos en Rebeldia i Brigada a Eko-Idomeni, a parts iguals. Aquesta xifra representa un increment de quasi el 25% respecte de l'any anterior. 

Concretament, les entitats impulsores de la iniciativa són l'Ateneu Llibertari, l'Ateneu Popular la Teia, l'Ateneu Popular Rocaus, Malestar Artés i l'Ateneu Popular la Sèquia. Cadascuna d'aquestes entitats ha anat fent activitats sobre l'objecció fiscal, aconseguint que 18 persones demostrin amb aquest acte de desobediència civil el seu rebuig a la despesa militat a l'estat espanyol. 

De fet, des que l’any 1982, que és quan va començar la campanya, cada any són més les persones es mostren contràries al militarisme i a les despeses "gairebé fraudulentes", segons afirmen, dels diferents ministeris com Defensa, Indústria i Hisenda que hi tenen competències.