Les escoles de Súria guanyen la primera edició del premi Escoles Verdes

El lliurament del guardó va tenir lloc ahir, dijous, al Mercat de les Flors de Barcelona, dins dels Premis Medi Ambient 2009.

Redacció
06 de juny del 2009


El premi ha estat atorgat a l’actuació ‘L’Energia que mou Súria’, que forma part del projecte Escoles Verdes de Súria. En aquest projecte participen els tres centres escolars, amb el suport de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Súria. Segons el departament de Medi Ambient de la Generalitat, la iniciativa “representa un treball de coneixement vinculat a l’entorn dels centres educatius, darrere del qual hi ha un molt bon treball curricular”.

El Premi Escoles Verdes s’ha atorgat enguany per primera vegada amb motiu del desè aniversari d’aquest programa, impulsat per la Generalitat dins de les actuacions previstes a l’Agenda 21 de Catalunya per fomentar el desenvolupament sostenible. L’acte de lliurament va ser presidit pel conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar.

‘L’energia que mou Súria’ és una iniciativa que ha comptat amb la participació del professorat i d’alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è d’ensenyament primari. L’objectiu era propiciar una reflexió sobre l’origen de l’energia que s’utilitza al municipi i la necessitat de fer-ne un ús raonable.

A més de realitzar un recorregut per diferents indrets del municipi que disposen de punts generadors d’energia (plaques fotovoltaiques, salts d’aigua, transformadors elèctrics, etcètera), cada escola va preparar una maleta energètica amb jocs i experiments pràctics sobre un tipus d’energia. Posteriorment, aquest material va ser intercanviat amb els alumnes dels altres centres educatius.

L’Ajuntament de Súria felicita els tres centres i expressa la seva satisfacció pel guardó aconseguit, que reconeix un treball pedagògic que pretén sensibilitzar els alumnes sobre el respecte al medi ambient a través del treball conjunt de les escoles i d’activitats pràctiques basades en la reflexió sobre l’entorn i les actituds quotidianes.

Els tres centres suriencs participen des del curs 2004-05 en el programa Escoles Verdes. En anys anteriors, les activitats han estat dedicades a sensibilitzar sobre temes com els residus, el consum d’aigua, els embolcalls dels esmorzars o el coneixement del patrimoni més proper.
 
Arxivat a