El Documental del Mes projecta «Tea time», una reflexió sobre el pas del temps i l'amistat

Dirigida per la jove xilena Maite Alberdi, el film retrata cinc dones xilenes, que es reuneixen per prendre el te, religiosament, un cop al mes des de fa seixanta anys

Redacció
05 de juliol del 2016
Actualitzat el 09 de juliol a les 21:06h
Dins del marc DocsBarcelona del Mes, coordinat per MEES i CineClub, es podrà veure aquest dijous, 7 de juliol, a les vuit del vespre a l'espai Plana de l'Om de Manresa, la pel·lícula de la directora xilena Maite Alberdi, "Tea time", una divertida reflexió sobre la joventut, el pas del temps i l'amistat, molt ovacionada per la crítica i que va estar nominada als passats Premis Goya com a Millor Pel·lícula Iberoamericana i guanyadora del premi a Millor Pel·lícula al Festival DocsBarcelona 2014. 

El film explica la història de cinc dones que es reuneixen per prendre el te, religiosament, un cop al mes des de fa seixanta anys. Es van conèixer en un col·legi religiós de Santiago de Xile i des de llavors el país ha canviat molt. Riuen, xerren i discuteixen amb autoritat sobre les formes de vida actuals que creuen incomprensibles. Tot i que tenen personalitats molt diferents porten tant de temps compartint moments juntes que es perdonen tots els retrets.

Seixanta anys passen a ser seixanta un, seixanta dos, seixanta tres… i cada mes la tetera es torna a omplir d'aigua calenta. Les seves reunions, a vegades hilarants, però sempre plenes d'amor, construeixen una divertida reflexió sobre la joventut, el pas del temps i l'amistat.

El Documental del Mes

El Documental del Mes té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. 

Amb aquesta finalitat, habitualment, el primer dijous de cada mes s'estrena una pel·lícula documental de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a 40 ciutats de Catalunya, país Valencià, Illes Balears i resta de I'Estat Espanyol. Els Documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l'Estat. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Paral·lel40.