L'historiador manresà Jordi Piñero proposa una visita guiada pel Santuari de Gallifa

Tindrà lloc aquest dissabte i el preu és de 7 euros per persona

Redacció
04 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:34h
Aquest dissabte 9 de juliol, i el marc del cicle "Rutes tel·lúriques" que impulsa l'historiador manresà Jordi Piñero, es proposa visitar el Santuari de Gallifa, un lloc sagrat dedicat a l'ecologia i situat a la comarca del Vallès Occidental. 

Al santuari de Gallifa, re-inaugurat l'any 1987, es venera una Mare de Déu amb una advocació singular dedicada a l'Ecologia. El seu impulsor és Mn. Josep Dalmau, un dels protagonistes destacats de la lluita per les llibertats democràtiques durant el franquisme i defensor d'una nova espiritualitat més integradora i lligada a la Terra com a ésser viu que ens acull. Situat a l'antic castell de Gallifa, el santuari és un lloc sagrat amb una gran energia cosmo-tel·lúrica, principalment pel seu emplaçament privilegiat, enmig de la serralada Prelitoral, i també un parc d'oci embellit amb escultures i altres elements artístics.

La visita -que començarà a dos quarts d'onze del matí i acabarà a les dues del migdia, aproximadament- consistirà en un passeig meditatiu pels diferents indrets del santuari on, tot contemplant les magnífiques vistes, els assistents entraran en contacte amb l'esperit del lloc. Al mateix temps, experimentaran les característiques energètiques especials d'aquest indret i veuran els antecedents dels valors del moviment ecologista en la deessa Àrtemis, traspassats després en la figura de la Mare de Déu. En acabar, qui ho vulgui es podrà quedar a dinar a la zona de pícnic que hi ha adequada dins el santuari.

Tothom que estigui interessat a participar en l'activitat cal que s'hi inscrigui prèviament enviant un correu electrònic a jorpinero@gmail.com o trucant al 606 906 976. La visita té un preu de 7 euros per persona i la sortida serà a les nou del matí des de l'aparcament de terra que hi ha al costat de l'estació de la Renfe de Manresa. Els desplaçaments es faran en cotxes particulars. Pels que venen de fora de la capital del Bages, el lloc de trobada serà el pàrquing del santuari a les deu del matí.