La Catalunya Central celebra el primer acte de graduació de les EOI

Uns cent setanta alumnes recullen els diplomes de reconeixement als seus mèrits

Els alumnes d'anglès, francès i alemany de les 4 EOI de la Catalunya Central que van recollir els diplomes
Els alumnes d'anglès, francès i alemany de les 4 EOI de la Catalunya Central que van recollir els diplomes | Joan Ramon / Serveis Territorials
01 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:51h
Els Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central van acollir ahir dijous el primer acte de graduació dels alumnes de les escoles oficials d'idiomes que enguany han obtingut alguna titulació oficial. En total, van ser més de cent setanta titulats dels nivells B1 i B2 d'anglès, francès i alemany i C1 d'anglès de les EOI de Manresa, i la seva extensió de Solsona, Berguedà, Igualada i Osona els que hi van acudir. Tots ells van rebre un diploma com a reconeixement dels seus mèrits que va entregar un a un el director dels Serveis Territorials Antoni Massegú. Isa Muxí, professora de l'EOI de Manresa, va ser l'encarregada de presentar l'acte i donar la benvinguda en les tres llengües. L'inspector referent d'idiomes, Josep Miquel Lucea, va fer una petita xerrada sota el títol El miracle d'aprendre llengües. També hi van ser present les directores de les quatre escoles desplegades a la Catalunya Central: Àngels Ferrer (Manresa), Vanesa Campillejo (Osona), Maria Teresa Rius (Berguedà) i Irene Ramírez (Igualada), que fou l'encarregada de tancar la vetllada.

En total, 677 alumnes han superat els exàmens dels diferents nivells Per idiomes, l'anglès continua essent la llengua predominant, amb un total de 525 aprovats. Els segueixen a distància, el francès amb 99 alumnes aptes i l'alemany amb 53. Per escoles, l'EOI de Manresa ha aconseguit que 281 dels seus alumnes superessin les proves. Osona n'aporta 160, Igualada 127 i el Berguedà 109. Finalment, per nivells el B2 és la titulació que més alumnes han aconseguit (286), després es troben el B1 (279) i el C1(112). Les EOI de la Catalunya Central han acollit enguany més 2.500 alumnes.