La policia judicial confirma les irregularitats en les obres de MoiàFutur

MoiàDeute ha tingut accés a l'informe elaborat per la policia a petició del jutjat d'instrucció número 3 de Manresa

Redacció
29 de juny del 2016
Actualitzat el 30 de juny a les 19:25h
Jutjats de Manresa
Jutjats de Manresa | Mar Martí
L'informe que ha elaborat la policia judicial a petició del jutjat d'instrucció número 3 de Manresa confirma les irregularitats en les obres de MoiàFutur durant l'alcaldia de Josep Montràs, que havia denunciat a finals de 2014 MoiàDeute, segons ha confirmat la mateixa associació.

MoiàDeute recorda que, per ara, la denúncia encara es troba en fase d'instrucció i que, malgrat l'informe realitzat per la policia judicial, la sentència la dictarà la jutgessa titular. MoiàDeute aprofita el comunicat per denunciar que més que d'ells, "aquesta feina és responsabilitat, en primera instància, de l'Ajuntament i de l'equip de govern de torn, que ha de vetllar per l'interès públic", que en aquest cas, han col·laborat de manera "intermitent i desigual, segons el tema i el moment".

La denúncia

Un informe de més de 120 pàgines és el que l'Associació Veïnal d'Afectats pel Deute Municipal de Moià –més coneguts com MoiàDeute– va presentar el mes de desembre de 2014 al jutjat número 3 de Manresa per posar de manifest possibles irregularitats de caràcter tècnic comeses en els projectes de Moiàfutur quan Josep Montràs n'era l'alcalde. L'informe es basa en els expedients d'obra de construcció del pàrquing del CAP i dels pisos de la Caserna de la Guàrdia Civil que s'havien de rehabilitar per transformar-los en habitatges socials.

Després d'una minuciosa i acurada recerca per part de l'arquitecte Jordi Costa –que va acceptar dur a terme aquesta tasca de manera desinteressada– en cap dels dos projectes d'obra no es va garantir, abans de la seva contractació, l'existència de recursos financers suficients per dur-les a terme, fet que va provocar que s'haguessin de paralitzar. També es destaca el fet que en ambdós casos, un cop adjudicades les obres, es va decidir ampliar, sense un concurs de cap mena, el volum de l'obra contractada a partir d'annexes.

Fent números, el que des d'un primer moment va dir que gastaria Moiàfutur per construir els habitatges socials a la Caserna de la Guàrdia Civil, es va veure incrementat un 129% a partir d'una decisió presa pel mateix equip que consistia a construir un edifici de nova planta amb 16 habitatges més i un aparcament soterrani.
Arxivat a