Dos anys de presó per al conductor begut que va provocar un accident mortal a la C-55

El jove acusat, a qui li han retirat el carnet de conduir durant tres anys, evita l'ingrés a presó amb la condició de no delinquir durant els propers quatre anys

Redacció
27 de juny del 2016
Actualitzat a les 20:12h
El Penal 1 de Manresa ha condemnat a dos anys de presó el conductor begut que va provocar un accident mortal a Castellgalí el 16 de novembre de 2013. La fiscalia i la defensa han arribat a un acord de conformitat que ha evitat l'ingrés a presó del jove conductor amb la condició de no delinquir durant els propers quatre anys i l'assistència a un programa de reeducació vial. A més, el jutge també li ha retirat el carnet de conduir durant un període de tres anys. Els fets van tenir lloc el 16 de novembre del 2013, cap les set del matí, quan el jove, que conduïa un tot terreny en sentit Solsona, va xocar contra un home de 69 anys, que va resultar mort a l'acte. Segons les proves d'alcoholèmia realitzades pels mossos, el jove va donar a la primera prova una taxa de 0,49 m/l per aire aspirat, el doble del permès. En la segona prova, l'home va donar un resultat lleugerament superior, de 0,52 m/l per aire aspirat.

La víctima estava casada i era pare de tres fills. La família ha renunciat a exercir accions penals després que la companyia asseguradora de l'acusat els hagi pagat una indemnització.