Divorci entre les dues animes d'En Comú Podem a Manresa per fer el seguiment del 26-J

El cercle podemita proper al grup municipal i EUiA seguiran el recompte des de l'Espai Roig, el lloc habitual de les confluències, mentre que ICV i l'altre cercle manresà han preferit fer-ho des d'un bar

Engegada de campanya d'En Comú Podem el dia 10 a Manresa
Engegada de campanya d'En Comú Podem el dia 10 a Manresa | ECP
23 de juny del 2016
Actualitzat a les 22:25h
Que la relació entre els simpatitzants de Podem a Manresa fa mesos que no funcionen ho demostra el fet que el cercle original del partit a Manresa, o sigui Podem Manresa, va patir una escissió a finals de 2015, i es va crear un segon cercle a la ciutat, A Manresa Podem. Els primers, com a organitzadors de la candidatura Democràcia Municipal, van centrar els esforços en la seva representació a l'Ajuntament, i els segons va semblar que es preocupaven de polítiques més d'àmbit estatal.

A més a més, i com a excusa dels múltiples comicis en els quals Podem, si més no a Catalunya, sempre ha anat en confluència, ha ocasionat que mentre que EUiA s'apropava més al Podem Manresa original, ICV ha treballat de colze a colze amb els escindits. El fet que en les eleccions municipals del maig de 2015, Podem, com a Democràcia Municipal, i ICV es presentessin amb dues llistes separades, fa que la relació entre els membres del Podem més proper al grup municipal, i els d'ICV no sigui massa fluïda.

Tot i que, més o menys, tots quatre grups han treballat durant la campanya, la culminació del desencontre es concretarà diumenge, durant el seguiment del recompte de la jornada electoral del 26-J. Mentre que Podem Manresa i EUiA convoquen a través de les xarxes que faran el seguiment des del lloc habitual, l'Espai Roig del carrer de la Mel, A Podem Manresa i ICV han decidit organitzar la seva vetllada al Bar Castillo, a la plaça del Remei. Tots dos animant la candidatura d'En Comú Podem, la marca de la confluència de Podem a Catalunya, però ben lluny l'un de l'altra.