La UBIC es qüestiona la necessitat de la regidoria de comerç pel conflicte de les fotomultes

Redacció
03 de juny del 2009
Després de l’últim comunicat de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC) on sol•licitava a l’ajuntament la necessitat d’endarrerir l’aplicació del sistema de fotomultes de la Plaça Gispert a que acabessin les obres existents en les Muralles –en principi fins a finals d’any- va rebre el compromís de part de les regidories de Via Pública i de Comerç d’estudiar la proposta intentant trobar una solució de consens i comunicar-ne la decisió.

En contra d’això, en l’edició de dimecres de Regió7, i sense haver ofert cap tipus d’alternativa, aquests mateixos regidors fan públiques les seves opinions sense haver comunicat rés a la associació de botiguers i comerciants. Al profund desacord amb la decisió presa pels responsables polítics d’aquestes dues àrees, s’hi afegeix, segons la UBIC, el mal estil de respondre a través dels mitjans de comunicació.

Cal remarcar, segueix la UBIC-MC, que en cap moment va mostrar la seva negativa a la implantació de les fotomultes, sinó que únicament sol•licitaven un aplaçament en el termini de la seva implantació fins a la finalització de les obres. Segons la UBIC sembla que l’Ajuntament de Manresa prioritza el seu afany recaptatori abans que pensar en donar facilitats a veïns i compradors perquè puguin circular tranquil•lament.

Un altre front que s’obre, segons veu la UBIC-MC, és el nou tram de fotomultes al c/ Alfons XII. Per a la UBIC sembla que l’Ajuntament només pensi en com burxar els comerciants, ficant constantment pals a les rodes.

Amb tot això, la UBIC es pregunta de què serveix la regidoria de Comerç si el que hauria de fer és procurar pels interessos dels botiguers i comerciants de Manresa.