El projecte Puntal clou el curs havent donat suport a 89 estudiants de Manresa

Es tracta d'una iniciativa de l'ajuntament que va néixer amb l'objectiu de fer reforç extraescolar als infants de la ciutat

Redacció
21 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:26h
El projecte "Puntal: Aprenen Junts" va celebrar aquest passat dilluns l'acte de clausura del curs 2015-2016, durant el qual es va fer entrega de diplomes a l'alumnat en pràctiques que han participat en aquest programa d'acompanyament i reforç escolar als infants i adolescents de primària i primer cicle de secundària de la ciutat de Manresa i que presenten dificultats en el seu procés d'aprenentatge.

Durant l'acte, celebrat a la Sala Rosa de l'Institut Lacetània, es va fer el lliurament dels diplomes i el reconeixement a 21 estudiants en pràctiques que han donat suport a 89 alumnes durant el darrer curs. Per acabar, un grup d'alumnes de 1r i 4t d'ESO de l'Institut Guillem Catà, coordinats per la professora Rosa Ortega, van recitar poemes de Joana Raspall.

El projecte Puntal, que compta amb el suport de la Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa, va néixer fa nou cursos escolars i té l'objectiu de fer un reforç extraescolar als infants. Durant el darrer curs, el suport ha estat ofert per alumnes dels instituts Pius Font i Quer, Lacetània, Cal Gravat i estudiants d'infermeria de la FUB. A més dels 21 acompanyants en pràctiques, hi han participat deu persones més entre professionals de l'educació, jubilats i pensionistes que hi col·laboren de manera voluntària.

El reforç s'ha adreçat a alumnat de primària i secundària dels centres educatius Escola Pare Algué; Escola Serra i Húnter; Escola Renaixença; Escola La Sèquia; Institut Lacetània, i Institut Pius Font i Quer.

Tot el projecte es coordina amb mestres, tutors/es, i equips directius de les escoles participants. El reforç es desenvolupa en el mateix centre educatiu fora de l'horari lectiu dos dies a la setmana, en sessions d'una hora i mitja o dues hores.

El projecte és obert a incorporar nous voluntaris/àries

El projecte Puntal és obert a la col·laboració de totes aquelles persones que de manera voluntària hi vulguin participar com acompanyants, i d'aquesta manera poder oferir el seu servei a un nombre major d'infants i adolescents.

En el cas de persones interessades a col·laborar amb el projecte com a voluntaris/àries de reforç escolar, cal posar-se en contacte amb la Fundació Lacetània (938739208) o amb la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament (938752485).