Manresa clou el programa d'inserció laboral i transició al treball

Un moment de la cloenda del programa d'inserció laboral
Un moment de la cloenda del programa d'inserció laboral | AjM
Redacció
20 de juny del 2016
Actualitzat a les 21:27h
Aquest dilluns al matí s'ha celebrat a la Casa Lluvià la cloenda del programa PFI – PTT (Pla de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball) de Manresa. El certamen ha comptat amb l'assistència de la regidora d'Ocupació de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, que ha presidit l'acte; la coordinadora territorial de FP d'Ensenyament, Mar Raluy; i del representant de la Diputació de BCN, Juan Jose Alonso.

Organitzat en pel departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i del fons social europeu, el programa PFI – PTT va adreçat a joves de 16 a 21 anys que no tenen el graduat d'ESO i els proporciona la possibilitat d'incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar els estudis de FP. Igualment, es facilita l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d'obtenir una ocupació qualificada i duradora.

La trobada d'avui ha començat amb la benvinguda als alumnes, familiars i amics. Després s'ha fet un minut de silenci amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades i posteriorment ha començat l'acte amb una desfilada de creacions fetes pels participants del mòdul d'Imatge Personal.

En el torn de parlaments, les autoritats han agraït la dedicació, el treball i la complicitat de l'equip docent i les tutores de cadascun dels mòduls. Especialment, s'ha posat en relleu la tasca important que fan les empreses que col·laboren en la formació oferint pràctiques als seus centres de treball.

Posteriorment, s'ha lliurat un record fotogràfic als alumnes, i s'ha passat a veure l'exposició amb els treballs fets pels mòduls de vendes, oficina i atenció al Públic i el mòdul de Fabricació Mecànica.

Programa PFI - PTT

El programa es va iniciar el curs 1989–90 i té com a objectiu preparar els alumnes en alguns camps professionals com: Fabricació Mecànica (ajust i soldadura), Vendes, Oficina i Atenció al Públic; i Imatge Personal (perruqueria i estètica).

Aquest curs, 29 alumnes dels 37 que el van començar han finalitzat la formació. D'aquests, onze han assistit al mòdul de Fabricació Mecànica, i onze més al de Vendes i Oficines. Els set restants han cursat el mòdul d'Imatge Personal

El programa col·labora amb empreses que proporcionen pràctiques als estudiants per tal que els sigui més fàcil accedir al món laboral. Les companyies col·laboradores, enguany, han estat: Industries Vallma, MEPSA (maquinària electrònica esmerilado i pulido SA), Talleres Garcia Aguilera SL, Fes més subministres, SL, Francisco Javier González de Aleja Andrés, Estructures Casals, Jordi Castillo Ribalta, Tallers Mecànics Calvo, Planxisteria Industrial Vidal, Baborte, Zara, Pull & Bear, Women's Secret, Carrefour Manresa, Akí Manresa, Fes Més Subministres SL, Abacus Coop., La Pinta, Perruqueria Charo, Perruqueria Rosa, Masachs Perruquer, Perruqueria Pilar, L'Estètica, Consulting Imatge, Azul de Rizos, Món de Sensacions, Perruqueria Mercè, i Joan Rueda Perruquer.