Dos detinguts per intentar robar pel sistema de «butron» en una empresa de Sant Fruitós

El l'operatiu per atrapar-los hi van participar els Mossos d'Esquadra, amb helicòpter inclòs, i les policies locals de Sant Fruitós, Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Santpedor

20 de juny del 2016
Actualitzat el 21 de juny a les 11:11h
Comerco, el negoci on pretenien entrar els lladres fent servir un «butron»
Comerco, el negoci on pretenien entrar els lladres fent servir un «butron» | GSV
Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir diumenge sobre les 6 de la tarda dos individus de 63 i 24 anys, veïns d'Olesa de Montserrat i Santa Margarida i els Monjos, acusats d'un delicte de robatori amb força en greu de temptativa, en realitzar un butron per entrar en l'empresa Comerco, de distribució de productes d'alimentació a l'hostaleria, del polígon de Sant Isidre III de Sant Fruitós de Bages.

Els fets van passar a les 4 de la tarda, quan la Policia Local de Sant Fruitós de Bages va alertar el cos de Mossos d'Esquadra que s'havien escoltat cops molt forts a l'interior d'una nau industrial del polígon de Sant Iscle i que, en acostar-s'hi havien fugit dos homes corrent. Diverses patrulles de Mossos es desplacen al lloc dels fets i comproven que els homes havien entrat en una nau adjacent al seu objectiu, l'empresa de distribució Comerco, i que havien intentat accedir-hi pel sistema de butron, fent un forat a la paret comuna.

A partir d'aquí es va muntar un dispositiu de recerca dels fugitius format pels propis Mossos d'Esquadra i la incorporació d'un helicòpter, i els policies locals de la mateixa Sant Fruitós de Bages, i de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Santpedor per visilar les vies de sortida.

Després de dues hores de feines de recerca es va trobar un dels homes amagat darrere unes peces de formigó prop de la nau assaltada, i també un altre home que esperava a l'interior d'un cotxe la sortida dels dos pressumptes lladres. Tots dos, de 24 i 63 anys i veïns d'Olesa de Montserrat i de Santa Margarida i els Monjos, van ser detinguts, mentre que l'altre va aconseguir escapolir-se.

Els dos detinguts han passat aquest dilluns al matí a disposició judicial, i la investigació dels Mossos d'Esquadra continua oberta per tal de localitzar la tercera persona involucrada amb el robatori.