Educació i la Fundació Althaia col•laboraran per promoure la formació professional

Els estudiants podran desenvolupar la formació pràctica als centres de la xarxa assistencial de Manresa. L’acord permetrà que els treballadors d’Althaia puguin adaptar la seva formació a les noves titulacions de la FP.

Redacció
03 de juny del 2009


Josep Francí, director general d’Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats del Departament d’Educació i Manel Jovells, director general de la Fundació Althaia han signat aquest migdia un important conveni per fomentar la formació professional a la comarca del Bages, de forma especial en l’àmbit de la sanitat, l’administració, el manteniment i l’hoteleria. L’acord entre ambdues parts preveu incidir tant en la formació de professionals que ja treballen en el sector com en la d’aquelles persones que volen inserir-se en aquest camp.

La Fundació Althaia compta amb una plantilla de més de 1.800 professionals i necessita incorporar, periòdicament, nous treballadors ben formats que ajudin en la promoció dels serveis d’atenció integral de les persones i també en altres línies de treball, algunes de les quals es deriven de l’aplicació de la Llei de la Dependència. Així, és fonamental pel creixement de l’organització la inversió en el desenvolupament professional i la formació.

El conveni que se signa entre el Departament d’Educació i Althaia incideix en cicles formatius que s’imparteixen a l’IES Guillem Catà de Manresa (grau mitjà de Cures auxiliars d’infermeria, grau mitjà d’Atenció sociosanitària i grau superior de Laboratori de diagnòstic clínic) i a l’IES Lacetània (grau mitjà de Gestió Administrativa, grau mitjà d’Instal•lació i manteniment electromecànic de maquinària i conducció de línies, grau mitjà d’Equips i instal•lacions electrotècnies i grau superior d’Administració i finances).

En virtut d’aquest acord, Althaia posarà a disposició dels IES les seves instal•lacions i equipaments per tal que el professorat dels centres puguin impartir determinats crèdits en aquests espais. A més, facilitarà llocs de pràctiques a les seves instal•lacions perquè els estudiants puguin realitzar el crèdit de Formació en centres de treball dels cicles formatius objecte d’aquest conveni, amb la finalitat d'afavorir-ne la inserció laboral un cop finalitzada la seva formació docent. L’acord també estableix que la xarxa assistencial manresana col•laborarà amb els centres educatius per l’establiment d’una Borsa de treball per tal de facilitar la incorporació dels alumnes un cop hagin finalitzat el cicle formatiu.

Per altra banda, entre altres acords d’aquest conveni hi ha els relacionats a les diferents possibilitats que ofereix el Departament d’Educació als professionals d’Althaia per tal que puguin millorar la seva qualificació, fent compatible la seva jornada laboral amb la realització de cicles formatius, l’acreditació de les seves competències professionals o la formació continuada. En aquest sentit, el departament, a través dels centres de secundària implicats, organitzarà els cicles formatius de manera que faciliti l’accés dels treballadors a la formació, mitjançant la matriculació de crèdits solts, de manera semipresencial o a distància, i amb un seguiment individualitzat.