L'Ajuntament de Manresa liberalitza una mica més el mercat funerari

El govern municipal admet tres de les set al·legacions rebudes a l'ordenança de regulació dels serveis funeraris, totes en el sentit de facilitar l'entrada de noves empreses

Pla general del carrer amb el cartell de dues de les tres funeràries que hi ha a Manresa
Pla general del carrer amb el cartell de dues de les tres funeràries que hi ha a Manresa | Estefania Escolà
18 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:49h
El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar el passat dijous el decret que donava llum verd definitiu a l'ordenança reguladora dels serveis funeraris a la ciutat. Cal recordar que Manresa ha estat pionera a Catalunya en l'aplicació de la normativa europea per liberalitzar aquest servei per a la millora de la competència.

El dictamen recollia l'ordenança que s'havia aprovat provisionalment el passat més de març i les al·legacions que s'havien acceptat després dels 30 dies reglamentaris d'exposició pública. Tal i com va explicar el regidor de Barris, Joan Calmet, l'Ajuntament va rebre set al·legacions, una d'elles de l'empresa Funerària Áltima (Fontanova), i les altres sis de l'Autoritat Catalana de la Competència..

Áltima demanava augmentar el mínim de personal contractat de les empreses que optessin a oferir aquest servei a Manresa. El govern en va informar desfavorablement. També va valorar de manera desfavorable tres al·legacions de l'Autoritat de la Competència que volien treure el mínim establers de tres vehicles funeraris, treure l'obligatorietat de tenir unes instal·lacions fixes a la ciutat i que no calgués fiança per operar a Manresa.

En canvi, sí que va considerar le altres tres al·legacions de l'Autoritat Catalana de la Competència en el sentit de reduir l'estoc mínim de fèretres necessari per operar i fixar-lo en relació als serveis prestats l'exercici anterior, la necessitat de diferenciar entre oficines comercials i tanatori i, finalment, que no sigui requisit tenir un número mínim de sales de vetlla.