Fotografia

El reconegut fotoperiodista Paco Elvira serà un dels protagonistes del Clic Cabrianes

La mostra de fotografia més consolidada de la Catalunya Central tindrà lloc aquest cap de setmana

per Redacció, Cabrianes, 16 de juny de 2016 a les 10:27 |
'Transició', una de les fotografies de Paco Elvira | Paco Elvira
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest cap de setmana (18 i 19 de juny) Cabrianes serà l'escenari d'una de les mostres de fotografia més consolidades de la Catalunya Central: el Clic Cabrianes, que enguany celebrarà la seva setena edició i que cada any aplega una mitjana de mig miler de visitants.

El Clic és, doncs, una mostra de fotografia que, d'una banda aplega una barreja de fotògrafs de renom i amateurs que presenten col·leccions de temàtiques diverses i, de l'altra, proposa espais no convencionals com a sales expositives.


Així doncs, i sense perdre aquest tret que els fa diferents, el Clic comptarà amb 9 espais d'exposició: El Cau, La Capella Fonda, El Local, Cal Freixau, El Patronat, El Centru, Pati Gavarresa, Cal Sidru i Els Pins, en els quals s'hi deixaran veure més de quinze col·leccions de fotografies d'autors diferents, una de les quals serà "Latidos de un mundo convulso", del fotoperiodista barceloní Paco Elvira, un dels referents del gènere, molt actiu durant els darrers anys del Franquisme i la Transició, i col·laborador habitual dels mitjans i les agències més importants del país, pels qui va fer reportatges arreu del món. La seva obra estarà exposada a El Centru.

Un any més, el Clic Cabrianes comptarà amb la participació d'obres de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis de Berga (AFTDAO), que presentaran l'exposició "Tu corazón en un cofre". A més, també mantindrà el "FesClic", la iniciativa engegada en l'edició passada amb l'objectiu que els amics i visitants del Clic se sentin part de la mostra: l'etiqueta #FesClic16 servirà per referenciar les fotografies que pengin a les xarxes socials i els organitzadors les imprimiran per, també, exposar-les al que han anomenat "l'estenedor del Clic".

D'altra banda, i per potenciar també la implicació dels més petits en aquesta jornada, els organitzadors han apostat, per quart any consecutiu, pel "Clic Xic". Aquest any, els nens i nenes de l'escola Els Pins mostraran les fotografies que han fet al llarg del curs sobre els colors del reciclatge. Com cada any, les seves obres es podran veure als carrers de Cabrianes.

Obres, autors i espais


El Clic Cabrianes obrirà les seves portes dissabte 18 de juny a partir de les deu del matí. L'entrada a tots els espais serà gratuïta però estarà marcada per uns horaris concrets. Així doncs, tant dissabte com diumenge, les sales estaran obertes de deu a dues del migdia, es tancaran a l'hora de dinar i tornaran a fer-se visibles a partir de les quatre de la tarda. En el cas de dissabte l'horari de visites s'allargarà fins les deu del vespre i, diumenge, les obres es podran veure fins les vuit de la tarda.

A El Cau s'hi podrà veure la mostra "Olympia", d'Abel Castellas; "Subjectiu", de Roger Sala i la ja esmentada "Tu corazón en un cofre", de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis de Berga.

La sala El Patronat estarà única i exclusivament dedicada a l'exposició "A través de l'ànima", duta a terme pel fotògraf barceloní Abel Vilches. El mateix passarà amb el Pati de la Gavarresa, Cal Freixau, La Capella Fonda, Els Pins, El Local i Cal Sidru, on s'hi exposarà, només, una obra. En el primer espai s'hi podrà veure "Màxima lentitud", de Joan Valls; en el segon, "Aligats", de Jordi Cohen; a la Capella Fonda hi haurà l'obra "Who am I?", de Jordi Perramon; a Els Pins, "Vestint la pell", de Jordi Serra; el balsarenyenc Manuel Lupión presentarà la seva obra "El solitario" a El Local, i, finalment la fotògrafa i productora audiovisual, Mercè Rodríguez, exposarà "Les últimes coses" a Cal Sidru.

El Centru serà l'espai on hi conviuran més col·leccions. Així doncs, els visitants podran veure, a banda de l'obra de Paco Elvira, "Assaig per un autoretrat", d'Isabel Casellas; "En silencio", d'Ivan Ferreres; "Dones del món", de Marta Vilanova i Àngel Amargant, i "Terra de ningú", de Sílvia Ferran.

 

Participació