La flama del Canigó i la revetlla infantil sense petards, actes de Sant Joan a Manresa

Dijous 23 de juny a partir de les 5 de la tarda, el centre històric acollirà diverses actuacions de cultura popular que culminaran amb la revetlla de Sant Joan per a infants a la Plaça Major

Redacció
15 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:28h
La flama del Canigó tornarà a arribar la revetlla a Manresa
La flama del Canigó tornarà a arribar la revetlla a Manresa | Àlex Gómez Ribera
Aquest dijous 23 de juny, l'arribada de la Flama del Canigó i la revetlla sense petards compartiran, un any més, una jornada plena d'actes lúdics i culturals que tindrà la plaça Sant Domènec i la plaça Major com a marc d'una celebració coordinada conjuntament per Òmnium Bages i Imagina't i la participació de diverses entitats de cultura popular. 

Actes de rebuda de la Flama del Canigó

Un any més, la Flama del Canigó, símbol de la unitat dels Països Catalans, arribarà a la plaça Sant Domènec a les 5 de la tarda, en un acte coordinat per Òmnium Bages, amb la col·laboració d'Imagina't i la participació de diverses entitats de cultura popular (Nova Crida, Tradiball en Dansa, amb la música de Lluís Atcher i Ramon Navarro).

Enguany la Flama es custodiarà a la mateixa Plaça Sant Domènec, fins a les 20.15 h, moment en el qual s'iniciarà un cercavila fins a la Plaça Major amb músics de carrer.

A continuació es farà l'encesa del peveter, la Pubilla i l'Hereu de la ciutat llegiran el missatge de la Flama del Canigó, escrit per Andreu Carranza, es ballarà una sardana de germanor i hi haurà una actuació coral.

Gran festa a la Plaça Major per celebrar Sant Joan

Seguidament, quan finalitzi l'acte de l'arribada de la Flama del Canigó, cap a les nou del vespre a la Plaça Major, començarà la 18ena edició de la revetlla de Sant Joan infantil organitzada per l'Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració d´Imagina't.

La festa comptarà amb l'actuació del grup Ail'as, de música i animació infantil que oferiran un repertori de cançons i danses per fer participar a tothom, i està format per Sara Sanfeliu (veu, mandolina, flauta dolça i pandereta), Xavier Pérez (veu i guitarra), Bernat Martí (veu, acordió diatònic i guitarra), Jordi Martí (veu, bateria i percussions) i Franc Miró (veu i baix elèctric).

Per a més informació, es poden adreçar a la secretaria de la seu territorial, de dilluns a divendres, de 19.30 a 21 h ([email protected]; Telf. 872 63 21).

Programa dels actes

- 17.00 h. Rebuda de la Flama a la Muralla (davant del Passeig) i trasllat a la plaça de Sant Domènec
- 17.30 h. Danses dels Països Catalans amb Tradiball en Dansa, Lluís Atcher i Ramon Navarro a la plaça de Sant Domènec
- 19:00 h. Ballada de sardanes amb la cobla Punt Cat a la plaça de Sant Domènec i xocolatada amb coca per als més menuts a la plaça Major, gentilesa de l'Ass. de Comerciants Sobrerroca, Plça Major, St. Miquel i Voltants
- 20:15 h. Cercavila fins a la Plaça Major amb músics de carrer
- 20:30 h. Encesa del peveter, lectura del missatge a càrrec de la Pubilla i l'Hereu de Manresa, sardana de germanor i actuació coral
- 21:00h. Plaça Major: Inici de la Revetlla Infantil amb l'actuació d'Ail'as i encesa de la foguera quan es faci fosc

Des de l'Ajuntament de Manresa i Imagina't es convida al públic familiar a gaudir d'una revetlla a Manresa mateix i es recorda que la revetlla és sense petards. Òmnium Bages convida la ciutadania a participar en aquest acte d'afirmació nacional i també a les diferents celebracions que es faran durant la nit de Sant Joan arreu del Bages.