Es presenta el grup de suport a Iniciativa Internacionalista al Bages

El formen Maulets, Assemblea de Joves de Manresa, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i militants de la CUP a títol individual.

Redacció
03 de juny del 2009
Ahir, dimarts 2 de juny, es va presentar el grup de suport a la candidatura d’Inicitativa internacionalista al Bages. Aquest grup de suport és format per Maulets, l’Assemblea de joves de Manresa, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i també militants de la CUP a títol individual.

El grup de suport recorda el fet que la candidatura d’Iniciativa Internacionalista fos il•legalitzada pel Tribunal Suprem i el Constitucional no rectifiques la decisió fins el mateix dia d’inici de campanya ha dificultat molt el desenvolupament d’aquesta campanya per part dels membres d’Iniciativa Internacionalista.

Segons entenen, “aquesta candidatura ha despertat moltes simpaties arreu dels Països Catalans i són nombrosos els grups de suport en la majoria de comarques catalanes. A més, s’ha de tenir en compte que aquesta candidatura no té suport econòmic ni mediàtic a diferència dels partits polítics institucionals". L’únic ressò mediàtic que va tenir la candidatura va ser "en el moment de ser il•legalitzada per una suposada, i posteriorment corregida, relació amb ETA”. També destaquen que malgrat no tenir aquest suport econòmic ni mediàtic són molts els que s’identifiquen amb el discurs d’I.I. contrari a les polítiques neoliberals i l’Europa del Capital. En el context de crisi actual, el fet que Iniciativa Internacionalista mostri "una oposició frontal al capitalisme i assenyali l’empresariat i els capitalistes com a culpables de la crisi ha fet adonar a molta gent que pot ser un vot vàlid i a l’hora de càstig per als altres partits polítics i sobretot per aquells que s’autoanomenen d’esquerres”.

Per altra banda, el fet que l’esquerra abertzale doni suport a la candidatura ha fet pensar a aquest grup de suport, que és totalment viable aconseguir un eurodiputat ja que seran molts els simpatitzants a Euskal Herria que veuran possible exercir el dret a vot que tenen negat tan en eleccions municipals com autonòmiques. Cal dir que I.I. es mostra contraria també a la llei de partits i aposta per les llibertats democràtiques denunciant també que són milions els immigrants a Europa que no tenen dret a vot.

Per la seva banda, el grup de suport al Bages va montar una paradeta informativa el passat cap de setmana coincidint amb la fira de l’Ascensió. Durant aquesta setmana s’han repartit diaris informatius sobre la candidatura i també s’han penjat els cartells de campanya. Divendres que vé es tornarà a montar la paradeta informativa coincidint amb l’últim dia de campanya.