La moció de la Balconada no demanarà, finalment, la dimissió d'Olga Sánchez

La CUP, PSC i DM presentaran la moció de l'Associació de Veïns i la Plataforma d'oposició als parquímetres que demana la retirada de les multes i un pla per a la millora de l'aparcament al barri | Els tres grups també presenten una proposició contra les multes als antifeixistes per la concentració contra SOM Catalans

Redacció
14 de juny del 2016
Actualitzat a les 20:42h
Barri de la Balconada a Manresa
Barri de la Balconada a Manresa | JMP
La CUP, PSC i DM de Manresa presentaran al ple de l'Ajuntament d'aquest dijous una moció sobre el tema de les multes d'aparcament imposades a partir de denúncies dels treballadors del pàrquing de l'hospital Sant Joan de Déu, que va destaparNacióManresa. La moció detalla els fets i demana que s'anul·lin les denúncies i que es faci un pla per optimitzar l'aparcament al barri de la Balconada. La moció és una proposta de l'AVV de la Balconada i de la Plataforma d'oposició als parquímetres del barri, i finalment no demanarà la dimissió de la regidora de Seguretat i Mobilitat, Olga Sánchez, tot i que inicialment s'havia estudiat aquesta possibilitat.

Els tres mateixos partits presentaran una altra moció que demana la retirada de les multes tramitades després de la concentració de rebuig al partit racista SOM Catalans a Manresa. Cal recordar que el passat 30 de gener aquest partit va convocar una concentració racista a la Plaça Sant Domènec de Manresa amb pancartes com Prou Islamització, Refugges not welcome o No són refugiats, són il·legals. Davant d'aquest fet, UCFR Bages va convocar una concentració de rebuig, i tot i que la concentració fou pacífica, els Mossos d'Esquadra van fer una identificació massiva a les persones concentrades, i dos mesos després, dos dels antifeixistes identificats han rebut una sanció de 601 euros cadascun. Aquestes denúncies s'emparen en la Llei 4/2015, coneguda com a Llei Mordassa i aprovada exclusivament amb els vots del PP. Davant d'això, la CUP i DM demanen que l'ajuntament mostri el rebuig a les multes i en demani la retirada.

La CUP i DM també presentaran una moció proposada per l'entitat Dones Solidàries del Bages, que demana l'aplicació d'ajudes municipals per a les famílies monoparentals. L'objectiu és que les famílies formades per un o més fills menors que conviuen amb una sola persona i en depenen econòmicament tinguin els mateixos descomptes del que gaudeixen les famílies nombroses en diversos impostos i serveis municipals.

Finalment, també la CUP i DM demanaran l'indult per l'Andrés Bódalo Pastrana, dirigent del Sindicato Andalúz de los Trabajadores (SAT), regidor de Podem i activista social. Bódalo es troba actualment a la presó per l'únic delicte de defensar els seus companys i companyes i defensar els drets de milers de jornaleres d'Andalusia. La moció en demana l'indult i el rebuig del consistori a la condemna.