La manresana Mireia Badia queda novena en l'estrena del Mundial d'enduro

Mireia Badia entre les participants al Mundial d'enduro a Finlàndia
Mireia Badia entre les participants al Mundial d'enduro a Finlàndia | Kebo
Redacció
12 de juny del 2016
Actualitzat a les 22:21h
La pilot manresana Mireia Badia ha debutat aquest cap de setmana al Campionat del Món d'Enduro disputant la primera cursa de la temporada que s'ha fet a Finlàndia. Badia s'ha classificat novena en cadascuna de les dues jornades de competició que puntuen per separat pel campionat del món de l'especialitat.

A la primera, que es va disputar dissabte, la manresana va tenir la primera experiència en un terreny força complicat on va protagonitzar diferents caigudes i va cedir força temps respecte la guanyadora Jane Daniels que va precedir Laia Sanz. Aquest diumenge, també s'ha classificat a la novena posició però no ha acumulat cap penalització per temps tal com va passar ahir dissabte.

Mireia Badia parla d'aquesta manera de la seva estrena al Campionat del Món d'Enduro Femení: "Ha estat una estrena dura però molt profitosa. D'entrada, tenir l'oportunitat de competir al Campionat del Món és ja un gran premi pel qual només tinc que agraïment cap a la Federació Espanyola de Motociclisme. El traçat de la cursa ha estat molt dur pel seu disseny i també pel tipus de terreny, però això és el Campionat del Món i el nivell de dificultat és màxim. A més, la presència d'un bon grapat de pilots nòrdiques ha fet complicadíssim optar a les cinc primeres posicions. He caigut força vegades i m'he quedat encallada en alguns passos complicats, però estic molt contenta i molt satisfeta. Ha estat una experiència increïble i un aprenentatge molt important que, indubtablement, em suma més que tot un mes d'entrenament a casa. El lloc de la classificació és el que menys m'importa malgrat que la segona jornada he anat més be i he quedat més a prop de les rivals que em precedien i tenen molta més experiència que jo. L'objectiu era el d'acabar i començar a acumular quilòmetres al màxim nivell i l'he assolit perquè quan realment s'aprèn i s'evoluciona, és davant dels reptes importants i les dificultats. Aquest és només el meu primer pas a l'elit de l'Enduro Mundial. Em queda un llarg camí per recórrer i penso aprofitar totes les oportunitats que se'm presentin".

La pilot de Motorgas participarà el pròxim cap de setmana al Gran Premi de Suècia tindrà Enkoping com a escenari.