Joan Tugores diu a la Cambra que les pimes han d'apostar en innovació i qualitat

Redacció
02 de juny del 2009


ACN. El catedràtic d'Economia i exrector de la Universitat de Barcelona, Joan Tugores, ha demanat a les petites i mitjanes empreses una major 'implicació' per tal d'encarar en les millors condicions el repte de 'competir en un món global'. Tugores ha dit que les pimes han de ser 'exigents' en qualitat, innovació i creativitat per tal de sortir de la crisi. El catedràtic ha parlat aquest dimarts a Manresa de 'Catalunya i Europa en l'economia global' en un cicle organitzat per la Cambra de Comerç i Indústria de la capital del Bages. Tugores ha remarcat que, tot i la recuperació econòmica no serà immediata, 'hem de deixar de ser més masoquistes d'allò estrictament imprescindible'.

Durant la seva xerrada a la Cambra de Manresa el catedràtic d'Economia ha posat damunt la taula els canvis que s'estan produïnt en l'economia global. En aquest sentit, ha posat èmfasi en la necessitat d'implicar a 'una massa crítica del teixit productiu' per tal de competir en un 'món global' que, tal com ha recordat, està fonamentat en 'productes de qualitat contrastada'.

Tugores ha explicat que, per tal d'avançar en aquests objectius, cal redreçar els 'seriosos' problemes de finançament que té una part important del teixit productiu i, a més, ha reconegut que es necessiten unes empreses d'un 'cert' tamany global. El catedràtic d'Economia també ha dit que s'ha produït una 'excessiva' dependència de l'estalvi exterior i que, per contra, s'han perdut valors com l'austeritat i l'esforç, que s'han de recuperar, ha afegit.

L'exrector de la Universitat de Barcelona ha valorat també les dades de l'atur fetes públiques aquest dimarts i ha destacat que 'es detecta una voluntat de llegir les coses de forma positiva' o de 'no interpretar les xifres de forma masoquista'.

Tugores ha estat l'encarregat d'obrir el cicle 'Obrim portes de futur' que impulsen la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Cambra de Comerç de Manresa, el Centre de Formació Pràctica i la Fundació Catic. La iniciativa té el suport dels departaments de Treball, Innovació, Universitats i Empresa, Governació i Administracions Públiques i el Fons Social Europeu.