La sal vacuum del projecte Phoenix d'ICL s'embalarà a Sant Fruitós

Sal Vesta Iberia, creada per la pròpia extractora i l'holandesa AkzoNobel, s'ubica al polígon Santa Anna

Redacció
11 de juny del 2016
Actualitzat el 12 de juny a les 9:26h
La sal especialitzada d'alta qualitat que produirà Iberpotash quan estigui operativa la planta de sal vacuum del projecte Phoenix s'embalarà per a la seva comercialització al polígon Santa Anna de Sant Fruitós de Bages a través de l'empresa Sal Vesta Iberia, creada per la pròpia ICL i l'empresa holandesa AkzoNobel.

L'empresa, que començarà a funcionar a finals d'any coincidint amb l'inici del funcionament de la planta de sal vacuum, embalarà la sal especialitzada que se'n derivi per a empreses de tractament d'aigües, d'alimentació humana i animal.

ICL Iberia va anunciar fa una setmana que posava en fase de proves la planta de sal vacuum a Súria. Es tracta de la primera instal·lació del món d'aquestes característiques que produirà sal amb una puresa del 99,97%. La planta tindrà una capacitat de producció superior a les 750.000 tones anuals i la sal que en surti es destinarà, principalment, a la indústria electroquímica. Les previsions són que les instal·lacions assoleixin el 100% d'activitat al llarg de l'últim trimestre de l'any.