Un estudi analitza els recursos tecnològics que utilitzen les empreses del polígon de Bufalvent

El treball, elaborat pel CATIC, s’emmarca en el projecte que dotarà el polígon de fibra òptica durant el segon semestre de l’any.

Redacció
02 de juny del 2009
Un estudi ha analitzat els recursos tecnològics de què disposen les empreses del polígon de Bufalvent de Manresa. La diagonsi ha estat elaborada per la Fundació CATIC en el marc de l'ambiciós projecte que dotarà el polígon de Bufalvent de fibra òptica. Aquesta iniciativa és pionera a tot l'Estat i es començarà a aplicar durant aquest segon semestre de l’any.

El projecte contempla l'aplicació de la tecnologia GPON que permet la transmissió i intercanvi de dades entre les empreses a gran velocitat, fet que suposa un estalvi econòmic i de temps notable. D'aquesta manera, el polígon de Bufalvent es convertirà en la primera àrea industrial de l'Estat en què es donarà servei de fibra òptica a les petites i mitjanes empreses. El projecte preveu donar cobertura a les 260 empreses del polígon i als prop de 3.500 treballadors. L'estudi del CATIC permet conèixer la situació actual de les empreses per determinar quines són les seves necessitats.

La iniciativa, liderada per la Secretaria de Telecomunicacions, compta amb la participació de la Fundació I2Cat, Orange Catalunya, la Fundació CATIC, l'Ajuntament de Manresa i l'Associació d'Empresaris de Bufalvent.

La Fundació i2CAT organitza una trobada a Barcelona on es presentarà la diagnosi del CATIC. El director de la fundació, Xavier Soler, serà l'encarregat de presentar l'estudi. La sessió, interna, tindrà lloc el pròxim 8 de juny. També hi intervindran el director de Desenvolupament Corporatiu d'Orange a Catalunya, Gonçal Bonhomme, el director general d'Infraestructures de la Generalitat, Josep Ramon Ferrer, i el director de la fundació i2CAT, Sebastià Sallent.