La CUP es mostra crítica amb el doble discurs mediambiental de l'equip de govern

La formació assembleària es felicita pel cicle "Manresa, ciutat i natura", però alhora assenyala llocs on la insalubritat de l'aigua i el seu estancament poden ser focus de reproducció del mosquit tigre.

Redacció
02 de juny del 2009


El grup municipal de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Manresa denuncia que l'equip de govern "fa una mala política mediambiental, ja que, d'una banda, redueix pressupost de Parcs i Jardins, i de l'altra, emprèn la campanya Manresa, ciutat i natura". Segons ha explicat el portaveu de la CUP a Manresa, Adam Majó, el cicle engegat per l'Ajuntament "ens sembla correcte, però hi trobem a faltar els fets, que hi donarien coherència".

Per a Majó, "no n'hi ha prou de gastar-se els diners amb aquesta propaganda, ja que, de moment, no veiem accions de l'equip de govern que evitin, per exemple, l'estat del rec que discorre per sota el Pont Nou, que incompleix tots els requisits mínims de salubritat". Adam Majó ha volgut mostrar que aquest rierol, en molts punts, "té les aigües estancades i plenes de brutícia". El portaveu de la CUP ha assenyalat que "malgrat que mantenir aquest rec en bones condicions és competència de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), creiem que l'Ajuntament hauria d'instar aquest organisme a netejar-lo, oimés tenint en compte l'avís que hi ha del perill de mosquit tigre, que pon els ous en aigües estancades".

D'altra banda, continuant la crítica relacionada amb el medi ambient, Majó ha denunciat que l'Ajuntament ha demanat a Europa diners per arranjar la llera del riu "sense tenir una alternativa, en cas que Europa denegui l'ajut".