El Casal de les Escodines acull «Els drets laborals al món a través de l'humor gràfic»

La inauguració es farà dimarts a les 8 del vespre. A continuació Francesc Sol, de l'Associació l'Oliva, i Galdric Sala, dibuixant, faran una xerrada relacionada amb els continguts de la mostra

Redacció
06 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:29h
Aquest dimarts, 7 de juny, a  les 8 del vespre, s'inaugura al Casal de les Escodines l'exposició Els drets laborals al món a través de l'humor gràfic, una selecció d'una trentena d'obres rebudes al Primer Concurs Internacional d'Humor Gràfic sobre Drets Laborals entre el 9 de juny i el 31 d'agost de 2015,  que va ser coorganitzat per l'Associació l'Oliva i per CGT Catalunya.

Amb motiu de la inauguració, també demà dimarts a les 20.15 h al mateix Casal de les Escodines es realitzarà una xerrada relacionada amb els continguts de l'exposició, a càrrec de Francesc Sol, de l'Associació l'Oliva, i de Galdric Sala, un dels humoristes gràfics participants al projecte. A la xerrada s'abordarà la panoràmica internacional dels drets humans, experiències en xarxa d'economia solidària i experiències de col·lectivització per recuperar els drets laborals, així com la participació en el projecte per part de l'humorista gràfic.

A través d'aquest concurs i del projecte expositiu que arrenca demà es vol contribuir a generar debat, reflexió, educació i sensibilitat sobre els drets laborals al món, a través de l'ús de l'humor gràfic com a eina, un llenguatge universal per a crear missatges de manera colpidora i directa.

Les obres rebudes al concurs van superar les 700, de 56 països del món i de més de 265 autors professionals i amateurs. Plasmen problemes internacionalitzats que permeten donar llum i apropar les realitats llunyanes i properes del drets laborals al món des de la sàtira, l'humor, la gràcia, l'acidesa, la delicadesa, l'enuig, la comicitat, la ironia, la inventiva i des de la lliure expressió, des de la lliure opinió i des de la llibertat de pensament. El jurat del concurs el van formar Ali Lmrabet, Jaume Capdevila (KAP), Paloma Fuentes, Mireia Bazaga, Moisès Rial.

A part de la present exposició, l'Associació l'Oliva està desenvolupant materials d'educació i sensibilització, com la present exposició itinerant i materials educatius per treballar els drets laborals.

L'exposició es podrà veure del 7 al 30 de juny al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50), de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00  h  i de 16.00 a 21.00 h i els dissabtes, de 9.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h.