Setze joves bagencs s'han preparat per treballar al sector de l'hostaleria

Les empreses que els contractin poden beneficiar-se d'un ajut de fins a 1.500 euros

Redacció
06 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:11h
Setze joves de la comarca estan preparats per ocupar un lloc de treball al sector de l'hostaleria aquest estiu després d'haver finalitzat el curs de la Cambra i l'escola Joviat d'Operacions bàsiques de bar i restaurant. A partir d'aquest moment, entren a formar part d'una borsa de treball que la Cambra posa a disposició de totes les empreses que necessitin contractar personal que, a més, poden beneficiar-se d'un ajut de fins a 1.500 per cada contracte, amb el requisit que sigui a temps complert i tingui una durada d'almenys 6 mesos.
 
Els alumnes del curs han estat joves menors de 30 anys que en els mesos previs a iniciar-lo no estaven treballant ni estudiant. L'objectiu era aconseguir inserir-los laboralment en empreses d'un dels sectors que més llocs de treball crea de cara a la temporada d'estiu.  

La formació que han rebut ha inclòs una part d'ocupabilitat i habilitats socials, per ajudar-los a adquirir la confiança necessària per adreçar-se a les empreses i desenvolupar-se correctament al lloc de treball, i formació específica en les tasques pròpies dels bars i restaurants, que s'ha impartit a l'escola Joviat.
 
Aquest curs forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), que executen les Cambres de Comerç amb el finançament del Ministeri de Treball i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, com a part del pla de xoc europeu per reduir l'atur juvenil. Les empreses que estiguin interessades en accedir a la borsa de treball del programa PICE poden posar-se en contacte amb la Cambra de Comerç de Manresa.