Els Diables de Manresa celebraran 30 anys amb una gran festa plena de foc

Serà aquest dissabte i es durà a terme una cercavila per a nens i nenes i una per a adults

Els Diables de Xàldiga celebraran el seu 30è aniversari aquest dissabte
Els Diables de Xàldiga celebraran el seu 30è aniversari aquest dissabte | Montse Creus
Redacció
06 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:33h
L'entitat Xàldiga va néixer l'any 1983 de la mà de diversos manresans i manresanes amb la intenció d'organitzar i col·laborar en actes festius i festes populars i participatives a la capital del Bages. De fet, actualment és la precursora del Correaigua que se celebra durant la Festa Major de la ciutat; dels Histrions i la Gàrgola de la Seu que apareixen durant la Fira de l'Aixada; del grup de percussió Tabalers de Xàldiga i, també de la Colla de Diables, que es va fundar l'any 1986 amb la intenció d'escampar una tradició tan arrelada a Catalunya com són els Correfocs. 
Aquest any, doncs, la secció dels Diables de Xàldiga (també anomenats Diables de Manresa), celebra el seu 30è aniversari, amb una motxilla carregada d'experiències i espectacles que ha dut a terme per bona part de la geografia catalana, espanyola i, fins i tot, per alguna ciutat d'Europa. I sempre acompanyats pel ritme dels Tabalers.

És per això que l'entitat vol celebrar l'efemèride organitzant una gran festa aquest dissabte 11 de juny, que començarà a les vuit del vespre amb una cercavila per part dels Tabalers, que arribarà fins la Plaça Gispert. Allà, s'iniciarà un espectacle de foc infantil que, en forma de seguici, anirà a parar fins la Plaça Valldaura.

Després de la demostració infantil, arrencarà la cercavila de foc adult, que anirà des de la mateixa Plaça Valldaura i arribarà al Parc de la Seu, passant pel carrer Barreres, la Plaça Gispert, el carrer Talamanca, la Plaça Llissach, el carrer Piques, la Plaça Creus, el carrer Vallfonollosa i la Baixada de la Seu.

Un cop acabat el recorregut la festa finalitzarà amb música en directe al Parc de la Seu.
L'acte de celebració dels 30 anys de Diables té per nom la 1a encesa de l'Estiu i comptarà amb la participació dels Diables de Garcia (Ribera d'Ebre); els Diables d'Igualada (Anoia); els Dimonis de Molins de Rei (Baix Llobregat), i dels Diables de Premià de mar (Maresme).