Sallent demana solucions a bancs i immobiliàries per reduir els habitatges buits

Sallent pretén fomentar l'ocupació d'habitatges buits al municipi
Sallent pretén fomentar l'ocupació d'habitatges buits al municipi | Arran/PAHC
Redacció
06 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:34h
L'Ajuntament de Sallent pretén fomentar l'ocupació d'habitatges buits al municipi, propietat dels bancs o immobiliàries, a través de la seva cessió a la corporació per a gestionar-los en règim de lloguer.

La Llei del Dret a l'Habitatge estableix que quan l'Administració pública té constància que un habitatge o edifici es troba en situació irregular, pot obrir un expedient per a determinar, conèixer i comprovar les causes. De la mateixa manera, la propietat pot cedir a l'Ajuntament els habitatges en qüestió i posar-los a la seva disposició. Per aquest motiu, el consistori afirma que si les entitats els cedeixen i aquests es troben en condicions d'habitabilitat, la corporació els posarà al mercat en règim de lloguer.

En primera instància, l'ens local ha enviat una carta als grans tenidors d'habitatges (bancs i immobiliàries), en base a les dades facilitades per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, per conèixer l'estat actual dels habitatges buits i les actuacions que realitza l'entitat per incorporar-los al mercat, establint el termini màxim d'un mes per respondre. Així mateix, també se'ls ofereix la possibilitat de cedir els habitatges buits a l'ens local per poder afavorir l'ocupació.