CDC de Sant Fruitós celebra el rebuig de la Generalitat al Portal de l'Agulla

Considera que la gestió del cas que ha fet Gent fent Poble ha estat "un autèntic despropòsit"

Redacció
05 de juny del 2016
Actualitzat a les 21:27h
El Grup Municipal de Convergència a Sant Fruitós de Bages ha emès un comunicat on es felicita pel fet que la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central "descarti la proposta de construcció d'un hotel, dos restaurants i una benzinera, en un espai de sòl rústic del parc de l'Agulla", tal i com recolliaNacióManresa dissabte passat.

"El mateix dia que es va presentar la proposta, en el ple del 12 de novembre de 2015, ja vàrem demanar que es retirés del ple i que abans es presentés al Consorci de l'Agulla, per al seu estudi i valoració, que és el que entre altres, argumenta la Generalitat de Catalunya", continua el comunicat.

Pensem que les iniciatives privades, amb voluntat de fer inversió al nostre territori, "han de ser motiu per valorar-les i encabir-les dins del marc legal, però que no poden ser un xec en blanc".

Els nacionalistes expliquen que "per encabir aquesta iniciativa, calia primer de tot que un sòl de 10.000 metres quadrats que actualment és sòl rústic i agrícola, es requalifiques a sol urbanitzable". La posició del govern municipal de Sant Fruitós "ha estat la defensa d'aquest projecte, i en concret una defensa aferrissada del grup de Gent Fent Poble, agrupació que ha protagonitzat enfrontaments amb institucions públiques i col·lectius ecologistes". "De fet", continua Convergència, "la defensa que d'aquest projecte ha fet Gent Fent Poble sobre aquesta proposta privada, no ha obtingut el suport de cap institució". 

Els nacionalistes finalitzen esperant que "ara, l'Ajuntament de Sant Fruitós, entengui que la seva gestió ha esdevingut un autèntic despropòsit i que cal posar-hi remei".