La Generalitat tombarà el Portal de l'Agulla

La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central considera que no és compatible amb la preservació que recull tant el Pla Territorial de la Catalunya Central com el Pla Director Urbanístic del Bages

Pla general dels terrenys on es vol ubicar el projecte Portal de l'Agulla
Pla general dels terrenys on es vol ubicar el projecte Portal de l'Agulla | Estefania Escolà
Redacció
04 de juny del 2016
Actualitzat el 05 de juny a les 21:28h
La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central tombarà el projecte anomenat Portal de l'Agulla que l'Ajuntament de Sant Fruitós havia aprovat inicialment i que preveia la construcció d'un hotel, dos restaurants i una benzinera davant l'entrada oest del Parc de l'Agulla, segons ha informat Regió7. L'òrgan de la Generalitat considera que el Portal de l'Agulla no és compatible amb la preservació que recull tant el Pla Territorial de la Catalunya Central com el Pla Director Urbanístic del Bages.

La Comissió recorda que el Pla Territorial de les Comarques Centrals no contempla la transformació de sòl no urbanitzable en urbanitzable, com es pretén en aquest espai agrícola. A més a més es considera que el què caldria és fer un pla especial per a tot el Parc de l'Agulla i no fer-ho parcialment. La Generalitat considera que en la proposta presentada per la promotora Moncal 1941 no queda justificada ni la necessitat, ni l'oportunitat, ni la conveniència, d'aquesta instl·lació. També es considera que un proposta d'aquest tipus hauria d'estar impulsada des del Consorci del Parc de l'Agulla i no des d'un dels ajuntaments que en formen part.