La Generalitat paga 26 milions als ajuntaments corresponents a la Llei de barris

Per una altra part, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, proposa un calendari de pagament del 76% de la paga extra pendent del 2012

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, al Parlament en la sessió de control d'aquest dimecres
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, al Parlament en la sessió de control d'aquest dimecres | Patricia Mateos
Redacció
01 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:11h
La Generalitat ha abonat aquest mes de maig 26 milions d'euros als ens locals corresponents a la Llei de barris, segons ha anunciat la consellera de Governació, Meritxell Borràs, en resposta a una pregunta parlamentària. Aquests diners formen part del total de 34 milions que el Govern ha abonat a les corporacions amb l'objectiu de reduir el deute amb el món local. Borràs ha afirmat que és conscient que aquests diners "no són una solució definitiva" però ha dit que mostren un "compromís" de l'Executiu per donar resposta als municipis. D'altra banda, la consellera ha explicat que s'ha presentat una oferta que preveu un calendari de recuperació del 76% de la paga extra del 2012, pendent de cobrament, repartit en el 15,3% durant el 2016, un 30,32% durant el 2017 i un 30,32% durant el primer trimestre del 2018.

Segons la consellera de Governació, la gestió de la Llei de Barris no ha estat fàcil per les dificultats financeres de la Generalitat causades per la crisi econòmica i per la manca de finançament per part de l'Estat. Amb tot, ha assegurat que el Govern ha fet un esforç per revertir la situació del programa i posar-lo el dia i comptabilitzar tot el deute existent, que es troba "endreçat i pendent de pagament".

De cara a una pròxima convocatòria, Borràs ha dit que els nous pressupostos destinen 20 milions d'euros a una nova convocatòria i a un programa de cohesió social als barris, fruit del Pla de Xoc Social.

En una altra pregunta parlamentària, la titular de Governació ha explicat que el Govern ha fet una proposta pel pagament del 75% de la paga extra del 2012 que resta pendent a les organitzacions sindicals que consisteix en l'abonament en tres fases: un 15,32% durant el 2016; un 30,32% durant el 2017, i un 30,32% durant el primer trimestre del 2018.

Pel que fa a la recuperació dels drets laborals dels treballadors públics, la consellera ha assegurat que s’ha arribat a un acord per retornar els dies d’assumptes personals i els dies de vacances per raó d’antiguitat.