Uns 650 alumnes participen a la Trobada Esportiva de Primària

La trobada s’ha celebrat aquest divendres al matí a la zona esportiva del Congost.

Redacció
29 de maig del 2009


Aquest divendres s’ha celebrat una nova edició de la Trobada Esportiva de Primària. Es tracta d’una jornada esportiva de caràcter lúdic entre els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de Manresa, organitzada per l’Ajuntament de Manresa, amb l’objectiu de potenciar la formació integral dels infants mitjançant activitats esportives i lúdiques, respectant els valors pedagògics de la competició.

Han participat a la trobada uns 650 alumnes, repartits en 80 equips. Els centres educatius que hi han pres part són: CEIP Pare Algué, CEIP la Flama, CEIP Sant Ignasi, CEIP Puigberenguer, Escola Ave Maria, CEIP la Sèquia, Escola Joviat, Escola Vedruna i CEIP Bages. La trobada ha tingut lloc a la zona esportiva del Congost.
 
Els alumnes han practicat tres esports:
  • Esport 1: Minifutbol i zona lúdica futbol (Camp de gespa artificial).
  • Esport 2: Minibàsquet i zona lúdica Planeta Bàsquet (Pavelló Nou Congost).
  • Esport 3: Shootball i zona lúdica (Estadi d’Atletisme).
L’objectiu de la jornada és la pràctica esportiva recreativa. En els partits que s’han disputat no s’ha donat importància al resultat, sinó al temps que l’alumne ha pogut estar practicant aquell esport.
 
En relació a aquesta experiència, la regidora d'esports Núria Sensat ha comentat que:  "Aquesta trobada permet acostar els responsables dels centres educatius amb els responsables dels equipaments esportius i és una oportunitat perquè escolars que normalment no usen instal•lacions esportives de qualitat ho puguin fer".
 
Pel que fa a pròximes edicions d'aquesta trobada, Sensat ha explicat que s'està estudiant ampliar-ho a d'altres cursos escolars.