Dissabte s'inaugura el Parc del Secà amb tot un dia ple d'activitats gratuïtes

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha habilitat i senyalitzat un espai, a l'entorn del Parc ambiental de Bufalvent, que queda obert perquè en pugui gaudir la ciutadania

Dissabte s'estrenarà el Parc del Secà
Dissabte s'estrenarà el Parc del Secà | CBGR
Redacció
01 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:19h
Dissabte s'inaugura oficialment el Parc del Secà, un espai amb 3 itineraris adequats i senyalitzats a l'entorn del Parc ambiental de Bufalvent, a Manresa, perquè la ciutadania hi pugui sortir a passejar, a descobrir el conreu del secà i el patrimoni de la pedra seca, en un entorn al costat de les instal·lacions del Consorci del Bages per a la gestió de residus i amb unes vistes impressionants sobre el Bages sud i Montserrat. Per celebrar que el Parc del Secà queda obert, el Consorci del Bages per a la gestió de residus, ha organitzat tota una jornada d'activitats gratuïtes en aquell espai. Tothom qui vulgui assistir-hi haurà d'anar fins al carrer Pau Miralda, del polígon de Bufalvent de Manresa, on es podrà aparcar i que queda a la part alta del Parc del Secà.

Al matí, caminades

Dissabte al matí es faran 2 caminades populars (de 5 i 13 km) en què es recorrerà part dels itineraris del Parc del Secà, però també es podrà accedir a part de les instal·lacions del Consorci, que habitualment estan tancades. La inscripció és gratuïta però cal registrar-se a través del web http://consorcidelbages.cat/ca/caminades-4-de-juny-al-parc-del-seca/. Hi haurà esmorzar per a tots els participants (en aquests moments ja hi ha un centenar d'inscrits) i un punt d'avituallament en la caminada llarga.

Tarda d'activitats familiars

Les activitats continuaran a partir de les 6 de la tarda. Fins a les 10 de la nit s'aniran succeint diferents actes: conta-contes, tast d'oli, demostració de vol del falcó, visites teatralitzades, animació, tallers de manualitats, espectacle de dansa i circ, etc. Totes les activitats són gratuïtes i hi haurà servei de bar i de food trucks.

Un concert gratuït del grup Gossos clourà la festa del Parc del Secà

A les 10 de la nit començarà el concert del grup Gossos, gratuït, en un escenari instal·lat al cor del Parc del Secà, en un entorn natural i impressionant. Després d'un any i mig, Gossos retorna als escenaris de gran format amb aquest concert, per a públic familiar, que serà la cirereta del pastís per a un dia ple d'activitats.

Més informació i horaris a l'apartat Parc del Secà del web www.consorcidelbages.cat