L'Emmona Ultratrail 2016 s'ha disputat aquest cap de setmana al Ripollès
L'Emmona Ultratrail 2016 s'ha disputat aquest cap de setmana al Ripollès | Josep Maria Montaner
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:37h
Una de les ultres més potents del país s'està disputant aquest cap de setmana a Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès. Es tracta de l’Emmona Ultratrail by Raidlight, una prova que consta de 129km i 10.194 metres de desnivell positiu. Els corredors que hi participen van sortir el divendres a les 22h des del centre de Sant Joan, i el dissabte a la tarda se'n va poder conèixer el vencedor. Es tracta del basc Ion Azpiroz, en categoria masculina, que va aconseguir fer el recorregut amb un temps de 20 hores, 54 minuts i 51 segons, i de la manresana Marta Comas, que va emprar un temps de 30 hores i 8 minuts.

La primera fèmina en arribar a la meta de Sant Joan va ser Marta Comas, que va guanyar l'Emmona en la seva categoria. Aquesta atleta va aconseguir un temps de 30 hores i 8 minuts, més d'un dia sencer corrent per acabar coronant-se com a vencedora. La segona noia que va creuar l'arc de meta va ser Sara Codina, amb un temps de 34 hores i 3 minuts. Finalment, aquest matí ha fet la seva arribada la tercera integrant del podi femení, Mònica Guilera, amb un temps de 37 hores i 43 minuts. Jone Urkizu, que havia liderat la cursa amb avantatges superiors a una hora, va haver d'abandonar a l'últim control a primera hora de la matinada i això va permetre el triomf final de Comas. De fet, la duresa de l'Emmona es veu reflectida en que només 56 dels 230 corredors que van prendre la sortida han aconseguit arribar a la meta i alçar el mític escut que caracteritza aquesta prova.

A nivell d'homes, Azpiroz va arribar a la meta sota una intensa pluja que va fer acte de presència al Ripollès durant tota la tarda i el vespre del dissabte, i que va dificultar encara més el repte per a molts dels participants. Una estona després que la plaça de Sant Joan vibrés amb l’arribada del vencedor, va creuar la meta el segon classificat, Alberto Viangre, que va aconseguir també una gran marca, amb un temps de 21 hores, 17 minuts i 45 segons. El tercer classificat que va completar el podi va ser Jordi Casadellà, amb una marca de 21 hores, 35 minuts i 6 segons.

Els primers classificats de la cursa en un moment de la mateixa. Foto: Josep Maria Montaner