Sorpreses insòlites i diversió: la primera edició del Raid Maqui esdevé un èxit rotund

Redacció
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:59h
Els ciclistes participants del Raid Maqui fent parada a la discoteca que van habilitar els organitzadors al mig d'una masia
Els ciclistes participants del Raid Maqui fent parada a la discoteca que van habilitar els organitzadors al mig d'una masia | Raül Montfort
El passat 28 de Maig a Castellnou de Bages es va portar a terme la primera edició del Raid Maqui, una prova esportiva que constava d'una sola etapa de 130 quilòmetres i 3.800 metres de desnivell positiu que es realitzava amb BTT. De fet, el Raid Maqui no és res més que la reconversió de la ja coneguda cursa Terra de Maquis. Un nom que els mateixos organitzadors de l'esdeveniment -Club Outcat- van decidir canviar perquè "volem que a partir d'ara el concepte diversió també hi sigui present, i canviant de nom semblava que fugíem una mica de l'expressió que sovint fèiem servir quan dèiem que era la cursa més dura del món".

Així doncs, el Raid va voler fer una aposta arriscada fusionant la diversió amb totes les altres coses de les quals ja gaudia la cursa Terra de Maquis, com la duresa, un recorregut espectacular de senders i trialeres i el fet de donar valors, més que classificacions i premis. 

Amb aquesta nova visió de la prova, els organitzadors van coincidir que el resultat havia estat un èxit, amb una participació de més de tres-centes persones vingudes d'arreu de l'Estat Espanyol. Però quan diuen diversió, a què es refereixen? Doncs per exemple, que durant el recorregut, a banda dels 6 avituallaments que hi havia, els esportistes es van anar trobant sorpreses agradables i insòlites com una discoteca dins d'una masia; unes quantes àvies animant al mig d'un corriol; un sofà al mig del bosc; persones disfressades de toros que els perseguien, o un bar d'estil tirolès on donaven cervesa i frankfurt.

L'arribada a Castellnou ben emotiva, tant per l'assistència de més de cinc-centes persones que van anar animant els ciclistes al llarg del recorregut , com per l'emoció per part dels participants d'haver finalitzat la cursa en un temps d'entre 9 i 15 hores. 

Així dons l'actitud i la diversió serà, sense dubte, un nou camí a explorar pel Club Outcat, que continuarà fent noves edicions del Raid Maqui perquè acabi sent un referent a tot l'estat en el món de l'esport i el BTT.