1a Trobada d'alumnes de llars d'infants i P3 a Sallent

Redacció
29 de maig del 2009


Avui ha estat el primer cop que al municipi de Sallent es realitza una trobada amb tots els alumnes matriculats a la llar d’infants l’Esquitx i als centres de primària del municipi (Escola Vedruna i CEIP Torres Amat). Aquesta trobada pretén ser una jornada d’acolliment dels alumnes que l’any vinent iniciaran el curs als centres de primària del municipi, per aquest motiu s’han preparat diverses  activitats per a fomentar la relació entre futurs companys i companyes.

Han participat un total de 130 infants que han realitzat tot un seguit d’activitats relacionades amb la psicomotricitat i amb el joc heurístic i que consistien en:
  • El mar d’escuma. Els infants jugaven amb trossos d’escuma mentre un el drac baf els venia a fer una visita des del fons del mar.
  • El castell de cartró i el tren. Els infants jugaven amb caixes de cartró dins un castell al qual havien d’accedir mitjançant un passadís realitzat amb caixes.
  • El camí a l’escola. Els infants caminaven per sobre una tela amb els peus amb pintura de colors.
  • La baixada d’aigua. Els infants relliscaven per sobre un plàstic amb flotadors.
  • La tela d’aranya. Els alumnes han de caminar sortejant tot un seguit de fils.
Al final de les activitats els alumnes s’han agrupat al final del parc municipal per assistir a una actuació infantil.

Les activitats han començat a les 10 del matí, al Parc Municipal Pere Sallés, i han finalitzat a les 12 del migdia. Cal esmentar que totes les activitats que s’han realitzat han estat gracies als alumnes del cicle formatiu de grau superior de l’IES Guillem Catà, que les han pensat i dissenyat i les ha portat a terme de forma voluntària.

L’Ajuntament de Sallent i Balsareny, des de l’any 2005, porten a terme un projecte de millora de l’èxit escolar amb què es pretén principalment :
  • garantir la continuïtat pedagògica dels itineraris escolars en el canvis d’etapa educativa
  • coordinar diferents accions entre les etapes educatives (llars d’infants- centres de primària – secundària)
  • fomentar el conjunt família escola
  • potenciar el coneixement i la relació entre els alumnes dels diferents centres de la població de Sallent i Balsareny
Així doncs, aquest programa és una eina que afavoreix l’escolarització positiva i on es poden preveure estratègies i accions globals amb la finalitat d’aconseguir l’èxit tant acadèmic com personal dels alumnes.  Aquest projecte intenta facilitar el procés de transició entre les diferents etapes educatives dels alumnes.