Santpedor obrirà la seva Festa Major amb un concurs de llançament de mòbils

Es tracta d'una activitat lúdica i ecològica organitzada pel Centre Excursionista 2x2

Redacció
30 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:39h
El cap de setmana de l'11 i el 12 de juny, Santpedor es vestirà amb les millors gales per celebrar la seva Festa Major. Tot i així, i per fer més lleugera l'espera, el Centre Excursionista 2x2 ha preparat, per aquest diumenge dia 5, una activitat diferent, divertida i ecològica que tindrà els telèfons mòbils vells com a protagonistes. 

Es tracta del concurs de llançament de mòbils, "l'únic esport on es poden arreglar les desavinences amb la frustració generada per aquest instrument modern", declaren els organitzadors. I és que aquest esdeveniment -que començarà a les onze del matí i es durà a terme al costat del camp de futbol vell del poble-  pretén potenciar l'ecologisme i el reciclatge recuperant els mòbils vells que ja no es fan servir i que estan oblidats en un calaix, amb l'objectiu que no vagin a parar a les escombraries normals i que es reciclin com cal. 

"Els mòbils són petits grans contaminats, degut a la massiva utilització que en fem.  Una de les parts més contaminants del mòbil són les bateries, que estan fabricades per substàncies com el ferro, el coure, el níquel, l'alumini o el cobalt", expliquen els del Centre Excursionista 2x2, que declaren que si es llencen on no toquen, "contaminen l'entorn del que tots gaudim i ens alimentem". 

És per això que han convocat a tots els vilatans a participar d'aquesta iniciativa sense precedents, que estarà dividida per categories: la de nens i nenes fins a 12 anys; la de les dones, i la dels homes. En totes elles hi haurà un jurat que valorarà cada llançament i es premiaran les persones que millor ho hagin fet.

Per inscriure's a l'activitat feu clic aquí
Arxivat a