L’Associació de Minusvàlids de Barberà del Vallès impulsa un programa amb la col•laboració de Caixa Manresa

Caixa Manresa destina 800.000 euros a 205 projectes en la Convocatòria d'Ajuts Socials 2009.

Redacció
29 de maig del 2009
Caixa Manresa acaba de signar un conveni de col•laboració amb l’Associació de Minusvàlids de Barberà del Vallès per posar en marxa un projecte de fisioterapia i osteopatia. L’Associacio ha decidit tirar endavant aquest projecte pel fet que, aplicant aquest tipus de teràpia, s’aconsegueix millorar el nivell de qualitat de vida dels associats, especialment en aquells amb malalties de caràcter sever.

L’Associació de Minusvàlids de Bàrberà del Vallès realitza tot tipus d’activitats de promoció i ajuda a persones amb minusvalies, siguin físiques o psíquiques. Vol aconseguir una millor integració social, un millor nivell d´oci, realització d’activitats esportives i de lleure i facilitar l’accés al mercat laboral.

Caixa Manresa destina un ajut de 3.000 euros a l’Associació de Minusvàlids de Bàrberà del Vallès que forma part de la Convocatòria 2008 dels Ajuts Socials de Caixa Manresa. Al Vallès s’hi destinen gairebé 100.000 euros repartits en 38 entitats solidàries de les comarques del Vallès Occidental i Vallès Oriental.

En total, Caixa Manresa ajuda 205 projectes d'associacions i entitats de tot Catalunya a través de la Convocatòria d’Ajuts Socials 2009. Aquesta convocatòria destina 800.000 euros a la millora de la qualitat de vida de les persones i col•lectius més fràgils i vulnerables.

D’aquesta manera, Caixa Manresa continua potenciant el seu caràcter solidari, contribuint a impulsar projectes adreçats a les persones que requereixen una atenció social especial. Aquesta contribució es fa a través de la col•laboració amb les entitats sense afany de lucre que els desenvolupen, per aconseguir, conjuntament, la construcció d’una societat amb valors i més cohesionada, justa i solidària que apaivagui les situacions de risc d’exclusió social.

La dotació destinada als Ajuts Socials d’enguany s’ha incrementat en 50.400 euros respecte a la de 2008. S’han seleccionat un total de 205 projectes, 52 més que en l’edició de 2008. El nombre de sol•licituds de la campanya de 2009 ha estat de 380 projectes rebuts, 121 més que en la convocatòria anterior.
 
Ajuts que arribaran a tot Catalunya
Les sol•licituds presentades i aprovades dins la convocatòria d’Ajuts Socials 2009 provenen d’entitats que desenvolupen la seva activitat a tota l’àrea d’implantació de Caixa Manresa. D’aquesta manera, s’han atès sol•licituds d’ajuts de les següents comarques: Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Empordà, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Cerdanya, Garraf, Garrotxa, Gironès, Maresme, Montsià, Noguera, Osona, Segrià, Selva, Solsonès, Tarragonès, Urgell, Vallès Occidental i Vallès Oriental. La dotació màxima per a cada projecte és de 12.000 euros.

Les línies prioritàries del programa d’Ajuts Socials
En aquesta edició s’ha prioritzat la col•laboració amb projectes que tinguin com a objectiu la millora de l’atenció social a les persones i col•lectius més fràgils i vulnerables. En concret, els beneficiaris són col•lectius que treballen per atendre:
  • Persones en situació de dependència: persones que, per raons lligades a la manca o pèrdua d’autonomia física, psíquica o intel•lectual, tenen necessitat d’assistència i/o ajuda per portar a terme els actes corrents de la vida diària (gent gran, persones amb discapacitats, persones amb malalties invalidants).
  • Persones amb dificultats que limiten el seu ple desenvolupament i/o la seva
  • integració social o laboral.
  • Persones i famílies que pateixen trastorns de salut relacionats amb els hàbits alimentaris i els seus efectes.
Des de l’any 2002, més de 1.000 projectes de diferents entitats d’arreu del territori català s’han pogut fer realitat amb l’ajut de Caixa Manresa. Al llarg d’aquests anys, aquest suport ha contribuït a millorar algun aspecte de la qualitat de vida de moltes persones. Aquesta orientació social és una constant en el compromís de servei de Caixa Manresa, una entitat que des de la seva fundació l’any 1865 ha mostrat sempre la seva sensibilitat respecte de les necessitats canviants de la societat, fent costat a les entitats i associacions sense ànim de lucre que treballen per ajudar les persones menys afavorides.