El missatge d'una infermera de Castellterçol des d'Idomeni colpeix la xarxa: «són uns assassins»

Gemma Poca considera que l'evacuació de 8.000 persones és "una agressió brutal"

Redacció
24 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:30h
ÀUDIO Gema Poca explica l'experiència que viuen els refugiats a Idomeni
ÀUDIO Gema Poca explica l'experiència que viuen els refugiats a Idomeni | @LlibreRed
Les autoritats gregues han iniciat a primera hora d'aquest dimarts al matí l'evacuació dels més de 8.000 refugiats i immigrants que encara es troben albergats al campament d'Idomeni, a la frontera amb Macedònia. L'objectiu del govern d'Alexis Tsipras és traslladar-los a centres d'acollida d'altres parts de Grècia, bàsicament al nord del país.

En aquest marc, les xarxes socials han recuperat un emotiu missatge gravat de WhatsApp d'una infermera de Castellterçol, al Moianès, Gemma Poca, que fa un mes estava a la zona, i va qualificar d'"assassins" la policia grega. La infermera, entre plors, explicava que no hi havia cap metge, que feia molt fred i que van haver d'improvisar un petit hospital "en un racó".  

El missatge s'ha transformat en viral, una cosa de la qual Poca no n'era "conscient", tal com ha reconegut en una entrevista a El món a Rac1. "Ara quan obro el WhatsApp tinc tants missatges que no tinc ni temps", ha explicat.

Poca qualifica l'evacuació d'aquest dimarts a Idomeni d'"agressió brutal", ja que, tot i reconèixer que es tracta d'una "presó", s'havia construït una estructura que ara quedarà "desmuntada". Els refugiats "no volen marxar", assegura.

La infermera ha criticat la política europea davant dels refugiats a Idomeni: "Europa els ha posat en un lloc on no tenen sortida, i on reben agressions constantment". I ha afegit, en l'entrevista a la ràdio: "Les morts que puguin haver-hi per culpa dels gasos, ningú les tindrà en compte".