Ignàgora porta a Manresa el director del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia

Xavier Casanovas pronunciarà "Cinc reptes socials per a un món ferit, globalitzat i canviant"

Redacció
24 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:42h
El poper dijous 26 de maig, el director del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia – Fundació Lluís Espinal, Xavier Casanovas, impartirà la conferència Cinc reptes socials per a un món ferit, globalitzat i canviant, a la Casa Flors Sirera (c. de les Saleses, 10) a les 20 h.

La xerrada s'emmarca dins de l'Espai Valors de Ciutat, en la segona edició del Cicle Ignàgora que organitza conjuntament l'Ajuntament de Manresa, la FUB, la Fundació la Cova, la UOC i la UPC.

Xavier Casanovas

Xavier Casanovas és llicenciat en matemàtiques i màster en gestió d'empreses. Durant els últims cinc anys ha estat responsable de comunicació al Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia – Fundació Lluís Espinal abans d'esdevenir-ne el director.

Anteriorment havia treballat a Oxfam Intermón i al Casal Loiola de Barcelona. És també portaveu de la Plataforma per una fiscalitat justa i ha participat activament en les darreres edicions del Fòrum Social Mundial i a l'organització del Fòrum Social Català. Col·labora en diferents projectes solidaris relacionats amb el món de la immigració i l'economia social. 

Ignàgora, un espai de reflexió i aprofundiment

Ignàgora és una iniciativa de Fòrum Manresa 2022 que es porta a terme durant el curs lectiu a través de diverses xerrades i ponències de professionals i especialistes. Es creen dos espais de reflexió, un dedicat a la figura de Sant Ignasi de Loiola, que s'anomena Espai Sant Ignasi, i l'altre, anomenat Espai valors de ciutat, que es destina a aprofundir en temes d'actualitat, d'empresa, ciutat i d'educació.

Fòrum Manresa 2022 és un espai de reflexió i aprofundiment en la figura de Sant Ignasi i de la influència dels valors i del pensament ignasians en la societat actual, i de com aquests poden contribuir en el lideratge i el governament dels diversos àmbits de les ciutats, les empreses i l'educació del futur.