El Fòrum del Talent Solsona i Cardona anima a potenciar les relacions de veïnatge

La jornada aprofundeix en l'experiència de la cooperativa Coop57, que inverteix en projectes d'interès social per contribuir a una economia més justa i solidària

Redacció
20 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:06h
L'economista i coordinador de la cooperativa Coop57, Ramon Pascual, ha animat aquesta setmana els assistents a la tercera sessió del Fòrum del Talent Solsona i Cardona, celebrada a la vila ducal, a col·laborar i sumar per articular projectes que aportin valor al món local. "La gent del territori sabeu millor que ningú quins projectes poden tenir èxit i com es poden dur a la pràctica", va afirmar Pascual i, en aquesta línia, va apostar per potenciar "les relacions de veïnatge, perquè generen teixit i contribueixen a dinamitzar territoris".

Una trentena de persones van participar dimecres en aquesta nova ponència-debat del Fòrum del Talent Solsona i Cardona. En aquesta ocasió, Ramon Pascual va exposar la filosofia i els orígens de la cooperativa de serveis fundada l'any 1995 a Barcelona i que, actualment, agrupa 800 entitats, té més de 3000 socis col·laboradors i està implantada en diversos territoris de l'estat. Durant la seva intervenció, es va mostrar convençut que iniciatives com Coop57 tenen voluntat i capacitat d'invertir en els projectes que puguin sorgir des del món local.

A la sessió hi van assistir el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cardona, Josep Tristany; el president del Patronat de Turisme del Solsonès i conseller comarcal, Josep Caelles i el president de l'Associació d'Empresaris de Cardona, Ramon Vilajosana. La directora de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, Glòria Domínguez, va presentar l'acte.

La cooperativa Coop57 -va explicar Pascual- té per objectiu ajudar a finançar projectes que es basen en l'economia social i que, com a tals, contribueixen a crear una societat més justa. "Es tracta de fomentar relacions econòmiques basades en valors com la solidaritat, la confiança i la transparència i de recuperar la funció social i transformadora de l'economia", va concloure. Finalment, la jornada va acabar amb un tast de productes locals i amb la recollida d'opinions i comentaris per part dels participants.

L'economista Joan Antoni Melé protagonitzarà la següent convocatòria

La propera cita del Fòrum del Talent Solsona i Cardona serà el dia 1 de juny a Solsona. L'expert en banca ètica i membre del Conseller Assessor de Triodos Bank, Joan Antoni Melé, serà al Casal Cívic Xavier Jounou a les 8 del vespre per parlar sobre valors i creixement econòmic. Tot i que no és obligatòria, l'organització agrairà la inscripció prèvia dels assistents. Es pot cursar per correu electrònic a forum@adlsolcar.cat, o bé per telèfon a 973481009 / 938692287. El Fòrum del Talent Solsona i Cardona compta amb 224 contactes registrats i en les activitats realitzades fins al moment hi han participat més de 170 persones. Les conclusions de les jornades es poden trobar a: http://www.adlsolcar.cat/materials

Aquesta iniciativa està finançada pel SOC en el marc del programa d'acompanyament a la planificació estratègica i l'impulsa l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona amb l'objectiu repensar el model socioeconòmic del territori a partir d'espais de reflexió conjunta dels sectors públic i privat.
Arxivat a