Portes obertes per celebrar el Dia Internacional dels Museus aquest cap de setmana

Es podrà visitar el Museu Comarcal de Manresa, el Museu de la Tècnica, el Museu de Geologia Valentí i Masachs, el Museu Històric de la Seu, el Museu del Santuari de la Cova i el Carrer del Balç

Redacció
20 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:37h
Aquest cap de setmana la xarxa de museus de la ciutat ha organitzat la commemoració del Dia Internacional dels Museus amb jornades de portes obertes i activitats gratuïtes per a tots els públics com visites guiades i tallers diversos. Els centres que es podran visitar són: el Museu Comarcal de Manresa, el Museu de la Tècnica, el Museu de Geologia Valentí i Masachs, el Museu Històric de la Seu, el Museu del Santuari de la Cova i el Carrer del Balç.

Enguany, el lema de la diada és Museus i paisatges culturals i, coincidint també amb la celebració a Manresa de l'ExpoBages, els museus s'acosten al públic per oferir diferents punts de vista del paisatge cultural de la ciutat.

Per a l'ocasió s'ha preparat un programa d'activitats, obert a tots els públics, que es desenvoluparan al centre de Manresa, espai de l'ExpoBages. Entre les novetats d'aquest any destaca l'organització d'itineraris sobre l'antic recorregut de la sèquia a la ciutat i els materials de què estan fetes les façanes històriques. També hi haurà tallers infantils, tot a la Plana de l'Om.

També s'ha previst una conferència i unes visites guiades per conèixer la història, l'arquitectura i l'arqueologia de l'antiga església i el col·legi de Sant Ignasi. Aquests actes tindran lloc al Museu Comarcal de Manresa el divendres i dissabte a la tarda i es podrà visitar les restes arqueològiques en el solar on hi havia la Sala Ciutat.

Paral·lelament, els museus oferiran portes obertes per mostrar el seu valuós i divers patrimoni, donar a conèixer la seva tasca i sensibilitzar sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

A banda del treball organitzatiu de l'Ajuntament de Manresa i de la xarxa de museus de la ciutat, les activitats compten amb la col·laboració dels Amics de la Seu, Arqueòlegs.cat, Centre d'Estudis del Bages, Fundació Cova Sant Ignasi-Manresa, Parc de la Sèquia i Parròquia de Santa Maria de la Seu així com la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.