Sant Fruitós de Bages senyalitza els desfibril·ladors i n'ensenya l'ús

El municipi en té cinc repartits a diversos equipaments i un de mòbil que porta la Policia Local

Redacció
14 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:25h
Sant Fruitós de Bages compta amb quatre desfibril·ladors fixes, ubicats a la Biblioteca Municipal, a la Policia Local, al Pavelló d'Esports i al Nexe; un de compartit entre el Camp de futbol i la Piscina Municipal, i la policia local també disposa d'un cotxe equipat amb un desfibril·lador les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any. Per tal de facilitar-ne la localització s'instal·laran plànols amb la ubicació dels diferents aparells, i els passos a seguir en cas de trobar-se amb una aturada cardiorespiratòria.

Un cop localitzat l'aparell cal saber utilitzar-lo. És per aquest motiu que es duran a terme un seguit d'accions per a fer-los més visibles i formar als ciutadans per tal que els puguin utilitzar en cas que sigui necessari. El proper dimecres 25 de maig a les 19 hores al Nexe, es realitzarà una conferència on s'explicarà què és una aturada cardiorespiratòria, com actuar i quin és el funcionament d'un desfibril·lador. Pel dimecres 1 de juny, hi ha programat un taller , a les 19 hores al Nexe, on es posarà en pràctica tot allò après en la sessió anterior. A més a més, està previst que durant el mes de juny s'oferirà formació al personal de l'Ajuntament, als tècnics esportius i al personal dels equipaments municipals per tal que puguin estar preparats en cas de necessitat.

Per la seva banda, durant els mesos d'abril i maig, els alumnes de 6è de Primària i de 1er de Batxillerat del municipi, han realitzat un taller a mida on els hi ha ensenyat que fer davant una aturada cardiorespiratòria i sobre la utilitat dels desfibril·ladors, quan s'han d'utilitzar i com.