Guardó per a les Llevadores ASSIR Bages-Solsonès en el Dia de la Infermera

Llevadores ASSIR Bages-Solsonès amb el guardó
Llevadores ASSIR Bages-Solsonès amb el guardó | Althaia
Redacció
13 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:26h
Les infermeres tenen un paper clau en l'atenció i cura de les persones. Aquest va ser el missatge central de l'acte de celebració del Dia Internacional de la Infermera, que es va celebrar aquest dijous a la tarda a la sala d'actes de la Fundació Althaia, al decurs del qual es va reivindicar el rol de la professió. També es va donar a conèixer el nom de l'equip infermer guardonat amb el reconeixement professional, que enguany han estat les Llevadores ASSIR Bages-Solsonès. El jurat va remarcar la trajectòria de més de 25 anys de l'equip i el fet que és un referent al territori en tots els temes relacionats amb la salut sexual i reproductiva de les persones.

L'acte, organitzat conjuntament per la Fundació Universitària del Bages (FUB), la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM), la delegació territorial del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), l'Institut Català de la Salut (ICS, Gerència territorial Catalunya Central) i la Fundació Althaia, va tenir com a tema “Les infermeres compromeses amb la salut de les persones”.

La intervenció d'Assumpta Prat, directora d'Infermeria d'Althaia, va iniciar l'acte. Va parlar de les activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional de la Infermera així com dels desafiaments que té actualment la professió, com el Reial Decret sobre la prescripció infermera. Manel Jovells, director general d'Althaia, va posar en valor la tasca de les infermeres, a qui va agrair la seva dedicació. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, també va fer un reconeixement a la feina de les infermeres i va assegurar que Manresa és capital sanitària de referència.

La conferència central, titulada Les cures infermeres: entre professionalisme i ètica, va anar a càrrec de Begoña Roman, doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona, professora a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, presidenta del Comitè d'Ètica de Serveis Socials de Catalunya i vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya. Roman va fer una interessant reflexió sobre la lluita pel reconeixement de la tasca de les infermeres, una professió molt vocacional i amb molta dedicació, que sovint té poca visibilitat.

Una projecció de les fotos dels diferents equips infermers va cloure l'acte.