L'escriptora i mestra Lola Casas recorda Roald Dahl a Súria

L'escriptora i mestra Lola Casas, en un moment de la xerrada «Berenant amb Roald Dahl»
L'escriptora i mestra Lola Casas, en un moment de la xerrada «Berenant amb Roald Dahl» | AjSú
Redacció
13 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:58h
L'escriptora i mestra mataronina Lola Casas va oferir dilluns i dimarts, 9 i 10 de maig, diverses xerrades sobre Roald Dahl a la Biblioteca Pública i als centres d'ensenyament de la vila, coincidint amb el centenari d'aquest conegut escriptor gal·lès. Aquestes xerrades formaven part de les activitats del programa Súria Municipi Lector.

En la xerrada realitzada a la Biblioteca Pública, Lola Casas va parlar de Roald Dahl com "un dels millors escriptors de literatura infantil i juvenil", amb una obra caracteritzada pel seu esperit "iconoclasta i trencador", i en la qual els infants sempre acaben guanyant.

Lola Casas també va remarcar el gran interès de les obres que Dahl va escriure per als lectors adults, tot i que aquesta vessant de la seva obra hagi quedat eclipsada pel gran ressò de les seves històries per a infants. L'escriptora mataronina també va parlar sobre la vida i el caràcter de Roald Dahl, a qui va conèixer personalment.

La xerrada de la Biblioteca Pública, celebrada dilluns 9 de maig, va aplegar un públic format bàsicament per professorat dels centres d'ensenyament de la vila, amb la presència del regidor d'Ensenyament i Cultura de l'Ajuntament, Ricard Reguant i Gallego.

El programa Súria Municipi Lector és una iniciativa de l'àrea d'Ensenyament i Cultura de l'Ajuntament, la Biblioteca Pública, l'Escola Municipal de Formació d'Adults, les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria, i l'Institut Mig-Món.

En el conjunt de Catalunya, està promoguda pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCat), amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat.
Arxivat a