Sant Vicenç celebra els 25 anys de la recuperació del Ball de Gitanes

La plaça es guarnirà de manera especial enguany i dissabte al vespre es farà un sopar amb totes les colles, amb la participació de grups del Vallès

Redacció
12 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:26h
Balladors entrant a la plaça al galop
Balladors entrant a la plaça al galop | Carles Piqué
Sant Vicenç de Castellet celebra aquest cap de setmana la Ballada Popular de Gitanes, una festa declarada d'interès local, que compta amb 109 anys d'antiguitat. En aquesta edició se celebraran els 25 anys de la recuperació del ball l'any 1992. L'acte central serà diumenge al migdia amb la ballada d'una dotzena de colles i més de 300 balladors i balladores a la plaça de l'Ajuntament, que estarà especialment guarnida per commemorar aquest 25è aniversari de la recuperació de la ballada popular. La música anirà a càrrec de la Cobla Ciutat de Terrassa.

Actes tot el cap de setmana

Amb motiu del 25è aniversari, dissabte al vespre es farà un sopar de germanor amb totes les colles. Al vespre hi haurà una mostra de balls de gitanes del Vallès amb la participació de les colles de Canovelles, Lliçà d'Amunt, Montmeló i Santa Eulàlia de Ronçana. A la tarda, els infants seran protagonistes amb un recorregut pels carrers del nucli de Sant Vicenç de Castellet acompanyats de la Colla de Geganters. Durant tot el cap de setmana es podrà tastar el pastís de les Gitanes a la pastisseria Can Postres. Els actes són organitzats des de l'Associació de Balladors de Gitanes amb la col·laboració de l'Associació Musical Castellet, la Colla de Geganters de Sant Vicenç i l'Esbart Dansaire Santvicentí. A més, la Ballada Popular de Gitanes compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, la Diputació de Barcelona i el departament de Cultura de la Generalitat.