Música i Romànic proposa un concert d'Eulàlia Fantova al monestir de Serrateix

Monestir de Santa Maria de Serrateix
Monestir de Santa Maria de Serrateix | AARB
Redacció
11 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:03h
Aquest proper diumenge, el cicle Música i Romànic organitzat pels Amics de l'Art Romànic del Bages proposa un concert de música antiga al magnífic monestir de Santa Maria de Serrateix. La reconeguda cantant Eulàlia Fantova i Ferran Pisà amb la tiorba, un instrument antic avantpassat de la guitarra, presenten el treball Musick's monument, on es mostra la música anglesa del s.XVII. Una música que va ser molt influenciada per un nou estil musical provinent d’Itàlia, el barroc. Els compositors anglesos impressionats per la força d’aquesta nova estètica van incorporar sense vacil·lació elements del barroc italià sense renunciar a un estil i formes pròpiament anglesos. El repertori centra el focus en tres autors de perfil ben diferent: Henry Lawes, Pelham Humfrey i Henry Purcell.

L'acte començarà a 2/4 de 7 de la tarda amb una visita guiada que permetrà conèixer el magnífic conjunt arquitectònic de Santa Maria de Serrateix. Monestir benedictí durant 900 anys (941-1835). Hi podem contemplar: restes de la primera església preromànica, la majestuosa església romànica (s.XI-XII), la torrecampanar (s.XIV), el senyorial Pati de l ́Abat (s.XV) i el Claustre, un bell exemplar neoclàssic (s.XVIII).

Com arribar-hi?

Es pot arribar a Serrateix des de Súria passant per Castelladral o bé per la C-16 sortint a Navàs - Viver i Serrateix, caldrà després seguir les indicacions fins a arribar a Serrateix.