Montserrat acollirà una mostra de Martí Gasull Coral i Martí Gasull Avellán

Dijous s'inaugurarà a l'Espai d'art Pere Pruna del Museu

Redacció
09 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:10h
Dijous, 12 de maig, a les 12.30h, tindrà lloc a l'Espai d'art Pere Pruna del Museu de Montserrat la inauguració de la mostra Llegat fotogràfic. Martí Gasull Coral i Martí Gasull Avellán, comissariada pel crític d'art José Corredor-Matheos. En aquesta exposició, Martí Gasull Avellán presenta fotografies seves i del seu pare, Martí Gasull Coral (1919-1994), que no s'havien mostrat mai juntes, en un diàleg únic.

D'una banda, es poden veure les instantànies de Gasull Coral que van ser premiades als anys quaranta i cinquanta del segle passat, amb l'objectiu de recordar la important tasca de tots els fotògrafs de la postguerra, molts dels quals han estat injustament oblidats. D'una altra, Gasull Avellán mostra una selecció de les seves fotografies dels grans artistes catalans, amb qui s'ha relacionat i ha compartit moltes vivències. Aquesta exposició vol ser un homenatge a tots aquells fotògrafs que no tenien tots els mitjans ni la capacitat econòmica de generacions posteriors, però que malgrat tot han deixat la seva empremta, important, en l'art català amb el seu estil; eren persones de gran profunditat, dignes de seguir. L'exposició també té un emotiu significat familiar pels forts vincles dels Gasull amb el monestir benedictí i la muntanya de Montserrat.

A l'acte d'inauguració hi prendrà part, a més de Martí Gasull Avellán, el comissari de la mostra, José Corredor-Matheos; el P. Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat; i el P. Abat Josep M. Soler.