Nous estats aportaran la seva experiència als quarts Diàlegs pel Futur

El matí de debat reflexionarà sobre el naixement de joves estats i se celebrarà aquest dimecres a l'Auditori Plana de l'Om

Redacció
09 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:17h
"Com neix un estat" és el títol de la quarta edició dels Diàlegs pel Futur que organitzen anualment Regió 7, UManresa-FUB i l'Ajuntament de Manresa. Aquesta edició tindrà lloc aquest dimecres, 11 de maig, de nou del matí a una del migdia a l'Auditori Plana de l'Om de Manresa, i comptarà amb la participació, entre d'altres, de Vincent Partal (periodista i director de Vilaweb), Martxelo Otamendi (periodista i director del diari Berria) i del també periodista eslovè expert en minories lingüístiques a Europa, Bojan Brezigar.

En ple debat sobre el procés independentista a Catalunya, els Diàlegs reflexionaran sobre el procés de construcció d'estats com Eslovènia, Txèquia, Eslovàquia o les repúbliques bàltiques.

La jornada s'iniciarà amb el parlament de benvinguda per part de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i continuarà amb una xerrada a càrrec de Bojan Breziguer sobre com va ser el procés d'independència d'Eslovènia.

Posteriorment, tindran lloc tres diàlegs sobre l'impacte del conflicte, la força de l'acord i l'imperatiu del poder, que serviran per completar el programa d'aquest fòrum de debat.
El moderador dels diàlegs serà el periodista manresà Marc Marcè, director de Regió 7. Hi haurà una Fila 0 ocupada per Montserrat Badia, Josep Camprubí, Gonzalo Lorza, Marcel Mateu i Imma Ubiergo.