La Jornada de Formació del Gremi d'Hoteleria i Turisme, dedicada al turisme

La trobada de professionals del sector de l'hoteleria i la restauració se celebrarà dilluns a la Fundació Alícia amb la previsió d'arribar als 100 inscrits

Redacció
06 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:05h
Les oportunitats turístiques del territori centraran bona part de la Jornada de Formació que organitza el Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages el proper dilluns 9 de maig a la Fundació Alícia. Aquest any, la jornada, sota el nom Gastronomia turística, arriba a la quinzena edició amb la previsió d'arribar al centenar de professionals de l'hoteleria i la restauració del territori. El Gremi és a punt de tancar les inscripcions que són gratuïtes per als establiments agremiats.

Taula rodona

Un dels moments destacats de la jornada arribarà a la part final amb la taula rodona Gastronomia turística local en què diferents promotors d'activitats turístiques del Bages explicaran la seva experiència. Es podran escoltar les iniciatives impulsades des de Sant Fruitós de Bages, Avinyó, Navàs i Manresa. A més, la sessió inicial de la Jornada de Formació se centrarà en la iniciativa Benvinguts a Pagès, en què el cap de setmana del 17 i 18 de juny les explotacions agràries de Catalunya obriran les seves portes per ensenyar el seu dia a dia, i en què el Bages també participarà. El projecte forma part del programa Catalunya 2016, Regió Europea de la Gastronomia.

Caràcter pràctic

La jornada potencia el caràcter pràctic en aquesta edició. Es donaran consells en matèria legal, d'eficiència i estalvi energètic i de promoció dels negocis d'hoteleria i restauració a través d'internet. El programa es completarà amb un taller de dieta sense gluten en què es donaran a conèixer les bones pràctiques de la cuina per a celíacs.