La UBIC matisa unes declaracions dels comerciants del carrer del Cos

Els comerciants del carrer del Cos havien manifestat a Regió7: “La UBIC ens ha obert les portes a les seves reunions, però ens ha dit que no ens podia ajudar si no ens fèiem socis”.

Redacció
26 de maig del 2009
Davant l'informació publicada pel diari Regió7 recollint unes declaracions de comerciants del carrer del Cos de Manresa, on manifestaven que la UBIC obligava els comerços a ser socis per a oferir-los ajuda, la UBIC ha fet arribar als mitjans el següent comunicat:

"La Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa sempre ha estat oberta a ajudar a tot el comerç de la nostra ciutat, sigui del centre, dels barris perifèrics o de l’extraradi. Tots són comerços de Manresa i per tant els oferim el nostre recolzament incondicional davant els problemes que puguin sorgir individualment o com a col•lectiu.

No cal dir que no cobrem cap quota per fer-nos algun tipus de consulta, perquè la nostra principal funció és servir els interessos del comerç. El que no podem fer és oferir serveis als establiments que no són socis ja que entraríem en una greuge comparatiu referent als comerços que sí estan donats d’alta a la nostra entitat.

Un punt i apart ens mereix comentar el tracte que hem ofert als comerciants de les Muralles de Sant Domènec i Sant Francesc, afectats per les obres.

En aquest cas concret l’Ajuntament de Manresa va sol•licitar als comerciants un interlocutor únic per tractar el tema de les obres, esdevenint UBIC-MC aquest interlocutor entre els comerciants afectats i l’Ajuntament de Manresa.

A partir d’aquí, i aprovada la representativitat de la nostra entitat, es va establir que es visitaria als comerços afectats, imposats per l’Ajuntament de Manresa (o sigui, els establiments del c/ Cos fins al c/ Magnet, a més dels esmentats establiments de les Muralles) els quals s’han donat d’alta de l’entitat.

Però repetim, les portes de UBIC-Manresa Comercial estan obertes per qualsevol tipus de consultes que els establiments, siguin socis o no, puguin fer-nos (i per això no cobrem quotes). I en el tema de les obres, únicament hem gestionat els serveis pels establiments que l’Ajuntament de Manresa ens ha marcat.
"